perjantai 4. tammikuuta 2013

Kustomointi tarvikkeet :) +vinkkejä yms.

Päätin nyt tehdä tälläisen kustomointi tarvikkeisiin liittyvän postauksen, esittelen tässä lähinnä erilaisia tarvikkeita yms. joita käytän nukkeja kustomoidessa, koska nyt kovin monessa tuntuu heränneen nukkejen kustomointi into, joten ajattelin että tämän tyyppisestä postauksesta on iloa ^w^!

kustomointi tarvikkeet

Tässä lähes kaikki kustomointi tarvikkeeni ;D

kustomointi tarvikkeet

Aloitetaan akryylimaaleista, akryylimaalini ovat ehkä yksi tärkeimpiä nukkejen kustomointi tavaroitani, niitä tulee käytettyä nukkejen silmiin, kasvoihin, hiuksiin, tatuointeihin...Akryylimaaleja hankittaessa kannattaa kiinnittää huomiota hinta-laatu suhteeseen koska näiden maalejen kohdalla asia on usein niin että mitä kalliimmat sitä laadukkaammat, nuo minun maalini olivat jotain 20 euroa 24 maaliputkiloa ja hyvin ovat toimineet ^w^!!! muuten kun käyttää akryylimaaleja nukkejen kustomoinnissa kannattaa melkein aina tilanteesta riippuen vähäsen laimentaa esim. vedellä maalia jottei tule mitään maali klönttejä ja silloin maalia on myös helpompi levittää ja käyttää nukkeen, mutta ei tietenkään saa laimentaa liikaa ettei tule liian vetistä maalia O.O!!!

kustomointi tarvikkeet

Sitten pensselit; käytän 00 ja 01 kokoisia pensseleitä pölyliitujen levittämiseen ja välillä myös akryylimaalien käyttämiseen, tuota isompaa käytän nukkejen hiuksia värjätessä akryylimaalitekniikalla (tuo purkki kuuluu myös nukkejen "hiusten värjäys sarjaan" sekoitan "hiusvärin" siinä valmiiksi...) coctail tikkuja käytän aina siinä vaiheessa kun pensselini eivät ole tarpeeksi pieniä toisin sanoen kaikkein pienimmät yksityiskohdat syntyvät aina coctail tikulla tai vastaaavalla :)

kustomointi tarvikkeet

Seuraavaksi päästään nukkejen hiuksiin liittyviin tuotteisiin ja esineisiin; nukkejen hiusten muotoilussa käytän ihan vaan hiusgeeliä (vaativimpiin muotoiluihin esim. Yuukin pystyyn nostettu tukka tai Ryoon "pörröllä" olevat hiukset yms.) ja hiuslakkaa (lakkaa käytän aina viiimeisenä ja varmistan tavallaan lakalla että nuken hiuksethan tasan pysyvät niin miten olen ne muotoillut, kannattaa muuten valita hyvän tuoksuinen hiuslakka koska hiuslakan haju ja/tai tuoksu jää tuoksumaan joksikin aikaa nuken hiuksiin ennen kuin lähtee hälvenemään, joten se on mukavempaa jos nuket tuoksuvat hyvältä...) sitten noiden lisäksi käytän tuollaisia pieniä kumilenkkejä joilla saa hyvin tehtyä saparoita, lettejä yms. ja ihan perus Monster high nukkejen mukana tulevaa hiusharjaa.

kustomointi tarvikkeet

Millä yleensä poistan nukkejen kasvot kustomoidessani nukkeja? tuollaisella hellävaraisella asetoonittomalla kynsilakan poistoaineella ja apuana saatan käyttää topsipuikkoja tai nenäliinaa/vastaavia tuotteita. Kannattaa aina varmistaa että kynsilakan poistoaine (tai vastaava aine millä meinaa ottaa esim. nuken kasvot pois) sopii nukkejen muoville, toisin sanoen pitää varmistaa ettei tuote sisällä öljyä tai ole öljypohjainen koska öljyllä on vähäsen paha taipumus syövyttää nukkejen muovia :c tuon takia myös öljyvärit ovat "kiellettyjen" kustomointi tuotteiden listalla.

kustomointi tarvikkeet

Sitten on askartelulakkojeni vuoro esittäytyä, kustomoidessa nukelle esim. uudet kasvot pitää lopputulos suojata pois kulumiselta mieluiten askartelulakoilla, itse käytän tuollaisia tiimarista löytyneitä glossy ja matta lakkoja. Glossy lakkaa käytän huuliin ja silmiin, kun se tuo sellaisen pikku pilkkeen silmäkulmaan ja huulikiillon omaisen kiillon huuliin :) mattaa lakkaa sitten kaikialla muualla kun se ei kiillä, jolloin esim. nuken tatuointi näyttää luonnolliselta. Ennen kuin sain nuo lakat käytin läpinäkyvää kynsilakkaa suojamaan tekeleitäni, mutta siinä on se huonopuoli että jos se ei levitä ja kuivu tasaisesti se muuttuu kuivumisen aikana tahmaksi, joten en suosittele käyttämään sitä, vaikka jotkut kustomoijat käyttävätkin.

kustomointi tarvikkeet

Sitten "lisäosien" yms. muiden kiinnitys ja tekotarvikkeet, käytän silkkisavea (tiimarissa nimimerkillä super light clay, super kevyt muovailuvaha...) esimerkiksi menninkäiskorvien tekemiseen ja vastaaviin rakenteellisiin muutoksiin, sillä silkkisavi on kevyttä ja se kuivuu hyvin ilman että sitä tarvitsee polttaa tai mitään + sitä voi maalata jonkin verran kuivumisen jälkeen. Sitten tuosta löytyy myös pikaliima, erittäin hyvä erilaisten asioiden kiinnittämiseen kuten ripsien tai tekotimanttejen yms. yritin kiinnittää nukeilleni sormuksia erikeeppiriä ei pysynyt ollenkaan siksi pikaliima, tosin pikaliima tosiaan kuivuu siinä noin minuutin aikana joka on johtanut siihen että olen vahingossa pariin otteeseen liimannut sormeni yhteen -___-` sitten tuossa on vielä tiimarista löytyneitä tekotimantti tarroja, jotka ovat todella käteviä nukkeja kustomoidessa etenkin jos ne kiinnittää pikaliimalla ;D

kustomointi tarvikkeet

Sitten vielä vähäsen nukkejen hiuksiin liittyviä asioita; tuossa on vähäsen foliota, pillejä ja nuppineuloja, noilla tarvikkeilla pystyn kihartamaan nukkejen hiukset (toki siihen vaaditaan vielä vettä ja hiuslakkaakin ^^) ja mikä hyvä puoli noissa on se että niitä voi käyttää useammin kuin kerran, monenkohan nuken hiukset onkaan noilla jo kiharrettu ?

kustomointi tarvikkeet

Sitten myös todella tärkeät kustomointi esineet; vesiliukoiset puuvärikynät (akvarellikynät) joilla voi tehdä nukeille todella yksityikohtaisia silmiä yms. todella kätevät >w< !!! näissä myös ihan kuten akryylimaaleissakin valitsee hinta-laatu suhde, toisin sanoen yleensä hinta kertoo aika paljon kynien laadusta. Noita kyniä nukkejen kustomoinnissa käytettäessä kannattaa pitää terotinta aina lähettyvillä koska jos haluaaa yksityiskohtaista jälkeä pitää pitää kynät aika terävinä.

kustomointi tarvikkeet

tuossa vielä vähäsen lähikuvaa kynieni pakkauksesta...

kustomointi tarvikkeet

viimeisenä muttei suinkaan vähäarvoisimpina, pölyliitu tuotteeni (tunnetaan myös nimillä: kuivapaseilli ja soft pastels) minulla on nuo pölyliidut joilla saa tehtyä todella hyvin, varjostuksia, poskipunia, silmämeikkejä vastaavia nukeille, tosin niitä tehdessä kannattaa aina huomioida että lakan laittaminen saattaa tummentaa värejä ja vähäsen jopa levittää niitä ja sitten myös Stockmannilta löytyneet pölyliitukynät joilla saa tehtyä hyvin nukkuvien nukkejen kasvojen yksityiskohtia, tosin vesiliukoiset puuvärini ovat vähäsen korvanneet nämä kynät, mutteivat ne vielä onneksi ole kokonaan käyttämättömiksi jääneet ;DDD

tuossa olivat aika tarkasti esiteltyinä lähes kaikki ja tärkeimmät nukkejen kustomoinnissa käyttämäni tuotteet, seuraavaksi esittelen vielä pari tuotetta joita en todellakaan suosittele käyttämään nukkeja kustomoidessa:

kustomointi tarvikkeet

tuossa pari en suosittele eli älä käytä nukkeihin tuotetta jotka onnistuin löytämään meiltä

kustomointi tarvikkeet

Kynsilakat, itse käytin läpinäkyvää kynsilakkaa siihen saakka kunnes tajusin ostaa askartelulakat, koska kynsilakoilla on vähäsen paha tapa muuttua tahmaksi jos kuivuvat huonosti tai kuivumista häiritään, ja värilliset kynsilakat saattavat näyttää vähäsen luonnottomilta nukeissa. Tosin osa kustomoijista käyttää kynsilakkoja nukkeihin, se on vähäsen itsestään kiinni käyttääkö vaiko ei, mutta minä en kyllä suosittele käyttämään, se on parempi että hankkii kunnon tarvikkeet kuin käyttää mitä sattuu nyt löytämään, itse olen vähäsen sitä mieltä että jos haluaa saada kaunista jälkeä aikaan kannattaa hankkia kunnon tarvikkeet, se on paljon kiinnin kustomin tekijästä ja kustomointi tarvikkeista että mitä oikein saa aikaan ja lopputulokseksi ;D

kustomointi tarvikkeet

Tämän tuotteen käyttäminen on ehdottomasti todella ei suositeltavaa, sillä öljypitoinen kynsilakan poistoaine syövyttää nukkeja todella ikävästi, mm. Ryoon käteen tuli komeat palohaavan näköiset jäljet sen jälkeen kun olin kokeillut käyttää tuota ;___; toki jos haluaa tehdä palohaavoja niin sitten mutta muissa tapauksissa ei todellakaan kannata käyttää öljypitoista kynsilakan poistoainetta, kannattaa aina tarkistaa silloin jos on kustomointi käyttöön hankkimassa kynsilakan poistoainetta että onko öljypitoinen vai ei...

kustomointi tarvikkeet

Toinen ehdoton älä käytä tuote on öljypastellilt (tai öljyvärit ylipäätään) koska niissäkin on sitä öljyä käytetty joten nukkejen myovi ei yksinkertaisesti sanottuna tykkää niistä, tuosta kuvasta näkee hyvin pölyliitujen ja öljyliitujen eroja :) helpompi sitten tunnistaa jos aikoo hankkia kustomointi käyttöön...itselläni nuo (öljy)pastelliliidut lähinnä siksi että niillä on todella hyvä piirtää ja värit sekoittuvat kauniist toisiinsa ^w^!!!

Sitten vielä itse käytän monen nukke kustomoijan karttamaa tuotetta aina välillä, nimittäin tusseja, mutta uskon että tuskin niistä on mitään haittaa jos käyttää laadukkaita tusseja, kuten itse käytän pro maker tusseja välillä, mutten enää kyllä niin usein kuin mitä aluksi käytin, koska huomasin että niissä on omat ongelmansa, joten en suosittele niitäkään vaikka itse sorrun aina välillä käyttämään (tein mm. Yulian Bratz nuken uudet kasvot osittein pro maker tusseilla :P )

Tähän loppuun keräsin joitakin Monster High nukkejen kustomointiin liittyviä videoita joista minulle on ainakin ollut apua nukkejen kustomoinnissa:todella hyvä video not a cat :lta aiheesta mitä kannattaa tehdä ja mitä nukkea uudelleen maalatessaHyvä video monsterhighluverone :lta jossa on hyviä vinkkejä yms. uusien meikkejän ja muiden tekemiseen akryylimaaleilla käyttäen vanhaa meikkiä ja silmiä yms. pohjana uudelle. Tosin kyseessä on moniosainen video jonka loput osat voi käydä katsomassa Youtubesta ;D


Nukkejen hiusten kiharrusohje (jota itse mm. hyödynnän nukkejen hiuksia kihartaessa) nickiiR :lta


Sitten vielä yksi Monster High nuken kustomointi video retrogradeworks:lta, ihailen Retrograden tekemiä nukke kustomeja, ne ovat vain niin hienoja :)

mutta tälläinen postaus tällä kertaa, toivottavasti tästä oli apua ja iloa kaikille niille joissa tämä nukkejen kustomointi into on herännyt, muistakaahan kommentoida ;D ja kysymyksiä kustomointiin liittyen saa toki esittää OwO!!!
31 kommenttia:

 1. Minua on alkanut kiinnostaa yhä enemmän kustomointi, kun olen lukenut sinun blogiasi - kiitos hyvistä vinkeistä (:

  VastaaPoista
 2. Kuivapastelliliidut ja nuo lakat pitäisi kyllä löytää. Pitääkin asua tällisessa käpykylässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä saa mielestäni kyllä tilattua netistäkin postilaatikkoon ;D

   Poista
 3. Saanko antaa vinkin? Jos haluat erikoisia ja harvinaisia monstereita mene huuto.net:tiin. Siel myyä monstereit ja vaatteit aina 3-75e. Ihastuin löytööni: HOWLEEN JA C.A. Cubid. Sielt löytyy jenafire ja muit harvinaisuuksii. Voitko vastata minulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä voin vastata sinulle, en vain katsos ole koko ajan täällä päivystämässä ;) juu olen nähnyt paljonkin erilaisia nukkeja huuto.netissä, huusin mm. Kaiton sieltä kun ei Suomesta saanut, mutta seuraavan kerran hankin uusia nukkeja kun olen saanut tämän nukke lauman kustomoitua kokonaan :D

   Poista
  2. jenafire ei kyllä ole mikään kauhea "harvinaisuus" :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Juu täytyy katsoa tuleeko tässä vaatteita kustomoitua, jos tulee bloggaan siitä tietenkin heti tänne ;D

   Poista
 5. Ootko jo aloittanut jonkun muun nuken kustomoinnin? Ja jos oot niin kenen? Ja aijotko kustomoida kaikki joululahjaksi saamasi nuket?

  - Spunkki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin tässä tänään pikku hiljaa kustomoimaan Robeccaa ja kyllä aion kustomoida kaikki joululahjaksi saamani nuket, mutta en kaikkia varmaan niin rajusti kuin mitä kustomoin ss-Lagoonan ja -Draculauran :)

   Poista
 6. Hihi, tämä tulikin tarpeeseen. :-) Itse kävin noutamassa suomalaisesta Derwentin kuivapastelliliituja ja vesiliukoisia kyniä ^___^ Onneksi oli äiti mukana, niin ei minun lompakkoni keventynyt. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tälle jutulle löytyi käyttöä :D minäkin lähes aina jonkun toisen lompakko keventänyt tarvikkeita hankkiessa, mm. äitini lompakkoa :)

   Poista
 7. Eilen ku mä luin ton niin kustomoin mun yhden nuken. Olin joskus pienenä halunnu sille uudet silmät nii kynsi lakalla vetelin siihen -.-" Mut nyt pelastin sen

  VastaaPoista
 8. Hihii käyn ostamassa kuivapastelliliituja tässä lähellä koska sain mummolassa käytyäni 200€ ^w^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti löydät, kannattaa käydä katsomassa suomalaisesta kirjakaupasta :)

   Poista
 9. En kyllä kustomoi nukkejani, mutta jos joskus sitten siitäkin tulee harrastus niin tuosta oli apua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä nukkekeräilijöitäkin tarvitaan, olisi tylsää jos kaikki olisivat nukkekustomoijia ;D

   Poista
 10. Ostin tänään jotain FolkArt ainetta. Siellä kaupassa ne sanoivat, että sitä käytetään joihinkin maalauksiin ja se kävisi, koska se maalikin on muovia. Mietin vain voisiko sillä lakata nuket.

  Miten noita kuivapastelliliituja käytetään? Otetaanko ne pois paketista ja laitetaan, kuin tavallisella liidulla. Olen ajatellut, että ne ovat kuin luomiväriä ja ne laittaisiin siveltimellä.

  Onko vanhat meikit pakko ottaa pois, kun kustomoi. Pikkusiskoni ei ehkä haluaisi, että otan nukkien vanhat meikit pois, koska hän saattaisi haluta ne takaisin.

  Ja jos pikkusiskoni nukkeille ilmenisi tuo liima ongelma, miten vaikeaa on laittaa nukeille uudet kuidut tai mitkä ovatkaan ne hiukset?

  VastaaPoista
 11. paljonko maksaa tuoda sulle yks nukke kustamoitavaksi liima ongelman takia leikkaisiot hiukset siltä pois poistaisit liiman sen päästä ja laittaisit lanka hiukset valkoiset kun voisin lähettää rochellen sinulle kustamoitavaksi liima ongelman takia.

  VastaaPoista
 12. Sopisivatkohan kikkurat DC Operetalle??? Tekisi mieli, kihartaa hänen hiuksensa, muta jos ne eivät sivikkaan neidilleni....

  VastaaPoista
 13. Tai jollekkin näistä: SS-Choulia, Purrsephone, 1600 Clawdeen, Roller maze frankie tai 1600 Draculaura, voitko pliis vastata mulle??

  VastaaPoista
 14. en tiedä onko meilla eri tuota Miramen kynsilakan poistoainetta, mutta minulla ainakin tuo ei syövytä nukkejen kasvoja, en tiedä vaikuttaako se asiaan, että käytön jälkeen pyyhin märällä paperilla / pumpulipuikolla nuken naaman

  VastaaPoista
 15. Mahtavaa ku teit tälläsen postauksen :-) Et uskokkaan miten paljon tästä on apua...

  VastaaPoista
 16. Auttaisitko mummoa lumessa?
  Mistä mohairhiusta nahkapalassa? Tai miten vaan mitä nukeille voi käyttää?
  Kiitos paljon :)

  VastaaPoista
 17. Mistä olet ostanut akryllimaalisi?

  VastaaPoista
 18. Osaisitkohan sanoa mistä noita Cernit lakkoja saisi nykyään kun Tiimari ei oo pystyssä enää? :/

  VastaaPoista
 19. hassua, oon käyttäny mun kustomointiharjottelunukelle(MyScenelle, onkohan se eri muovia kun MH:t?) juuri tuota miramen ÖLJYPITOISTA poistoainetta, eikä käynyt kuinkaan :0

  VastaaPoista
 20. Zekkaappa tän blogin kustomointiohjeet ja päivitä tietosi, oleppa hyvä~
  http://viikun-nuket.blogspot.fi/p/nukkejen-kustomointi.html

  VastaaPoista
 21. Osaatteko sanoa miten siitä jakauksestsa kannattais hiukset ottaa, kun kustomoin tällä hetkellä ensimmäistä Monster High - nukkeani ja siitä on todella hankalaa saada hiuksia pois... -_-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :D

Kommentit ovat tämän blogin voimavara, niillä tämä pysyy pystyssä ;) !!!

Ilmaiskaa mielipiteenne, risut ja ruusut vastaanotetaan :))

You can also comment in English