torstai 26. kesäkuuta 2014

Miyukin paluu ♪


Miyuki

Tehdessäni mustia peruukkeja päätin lähes heti, että yksi niistä menee Miyukille. Miyuki parka on ollut jo yli vuoden ilman hiuksia. Valitsin Miyukille tuon peruukin hämmentävällä nutturakampauksella :D Yksinkertaisesti se vain tuntuu istuvan neidin tyyliin täydellisesti.

Miyuki Miyuki

Mutta ennen kuin pääsin laittamaan neidille peruukkia, minun oli pakko tehdä jotain hänen kasvoilleen. Miyuki kuuluu ensimmäisten nukkejeni joukkoon (täytti tässä kuussa 2 vuotta), joten kaksi vuotta sitten tekemäni kustomoinnit hiukan kyseenalaisin menetelmin eivät olleet pysyneet hyvinä. Miyukin silmät olivat tahmaantuneet (läpinäkyvä kynsilakka ei sovellu kustomointiin) ja huulet olivat levähtäneet pahemman kerran (punainen tussi ei sovellu kustomointiin). Punaisella värillä on paha tapa imeytyä pehmeään muoviin, etenkin jos väri on laitettu kustomointiin soveltumattomilla välineillä, kuten permanentti tussilla.

Aloitteleville kustomoijille: Älkää tehkö samoja virheitä kuin minä, vaan hankkikaa kunnon välineet alusta alkaen kustomointia varten. Teidän ei sitten tarvitse myöhemmin korjailla huonoilla välineillä tehtyjä kustomeja.

No asioita voi oppia kantapään kautta ja nykyään tiedän minkä vuoksi hyllystäni löytyy kalliit akvarellikynät kustomointia varten. Minkä vuoksi käytän kolmea erilaista lakkaa läpinäkyvän kynsilakan sijaan. Minkä vuoksi valitsen mieluummin akryylimaalit tussien sijaan. Minkä vuoksi ostan kalliimpaa asetoonitonta kynsilakan poistoainetta halvimman mahdollisimman sijaan.

Miyuki

Onneksi Miyuki ei sentään ollut "menetetty" tapaus, jolle ei voisi enää tehdä yhtikäs mitään.

Miyuki Miyuki

Aloitin Miyukin "takaisin kuntoon" -kustomoinnin poistamalla kaiken värin minkä irti vain sai Miyukin huulista asetoonittomalla kynsilakan poistoaineella. Sen lisäksi rapsuttelin kevyesti kustomoinnissa usein hyödyntämilläni coctail -tikuilla tahman pois Miyukin silmistä. Tahma irtosi nätisti kerroksina pois.

Miyuki

Sen jälkeen kaivoin esille akryylimaalini, pienen pensselin sekä muovikotelon värien sekoittamiseen ja aloin tekemään Miyukille uusia huulia.

Miyuki

Pidin Miyukin huulten värin punaisena, koska valmiiksi punaisten (tai no oranssien) olisi ollut hankala lähteä tekemään muun värisiä. Ja muutenkin Miyukilla on aina ollut punaiset huulet, olen niin tottunut niihin. Miyuki ei olisi Miyuki ilman punaisia huuliaan :)

Miyuki

Huulten jälkeen maalasin Miyukin silmät uudelleen ja punaiseksi värjäytyneen huulten ympäryksen piiloon.

Miyuki

Koska en tietenkään voinut saada täsmälleen oikean sävyistä väriä peittämään punaisuutta, päädyin tälläiseen ratkaisuun. Maalasin huulten alueen vaaleanpunaisesti mistä se muuttuu silmää kohtia yhä vaaleammaksi ja vaaleammaksi, kunnes se on täysin valkoinen. En siloitellut maalausjälkeäni liikaa, sillä halusin sen olevan maalauksen omainen.

Miyuki

Ja jotta maalaamisesta ei jäisi hämmentävän näköistä rajaa maalatun kohdan ja oikean "ihon" välille, rajasin maalatun alueen ja tein siihen pienet "tikit". Aivan kuin Frankensteinin hirviöllä. Tämä on yksi syy miksi pidän Monster High nukkejen kustomoinnista. Monsterimaisuus antaa enemmän luovuutta kustomointiin. Pystyy tekemään erikoisempia ratkaisuja kustomoinnissa kuin "normaaleilla" nukeilla (Barbie, Bratz, Ever After High yms.) ilman että nukke näyttäisi zombielta tai jostain kauhuleffasta karanneelta.

Eiköhän tälle tikatulle maalauksen kappaleelle löydy jokin syy Miyukin tarinasta. Mielikuvitukseni lähti välittömästi laukkaamaan, kun näin neidin kasvot lähes valmiina. Ehkä jokin sairaus? Onnettomuus? Kirous?

Miyuki

Peruukin sovitus kasvojen kuivuttua.

Pidän tästä kuvasta todella paljon vaikka Miyuki on aivan kesken, näyn itse kuvassa (kukkahousuni ♪) ja pöytäni on kamalassa kunnossa.

Miyuki Miyuki

Peruukki istuu Miyukille täydellisesti :)

Miyuki

Kasvojen teosta aiheutunut sotku. Tuo muovikotelo soveltui täydellisesti palettikäyttöön, kun laitoin värit reunoille ja laimentamista varten olevan veden keskelle. Värien sekoittaminen ja laimentaminen oli helppoa tuolla paletilla.

Miyuki

Suojasin Miyukin "korjatut" kasvot maalattavilla glossy- ja mattalakoilla. Tällä kertaa en käyttänyt spraylakkaa ollenkaan, koska kasvoissa ei ollut mitään mikä olisi voinut levitä maalattavista lakoista.

Miyuki

Miyukin kasvojen kuivuessa koristelin Miyukin peruukkia näyttävämmäksi.
Kynsilakan poistoainepurkki toimi hyvänä peruukki ständinä :D

Miyuki Miyuki

Lisäsin ruusuja, helmiä, ketjun ja timantteja viritellen ja pikaliimaten :)

Miyuki Miyuki

Miyuki peruukki liimattuna neidin päähän :)

Miyuki

Miyuki

Miyuki

Miyuki

Nyt Miyukille tarvitsisi ommella enää vain vaatteet :)
Sen jälkeen neiti on "korjattu" takaisin kuntoon ja pääsee takaisin nukkekaappiin muiden nukkejeni luo. Ja tietenkin Anthonynsa luo. Paria ei olekaan yli vuoteen nähty yhdessä. Pitää kyllä korjata Anthonyn takki ennen kuin pari pääsee näkemään toisensa jälleen ;) Toivottavasti saan pian ommeltua molempien vaatteet! En malta odottaa että pääsen kuvailemaan heitä parina :) !

Taas kerran kysymyspostauksen tilanne tähän väliin. Minulle kysymyksiä on kertynyt jo 120, iso kiitos kaikille ahkerille kysyjille :) ! Ja Yulialle kysymyksiä on tullut 106 kappaletta. Katsotaan saavutetaanko 150 kysymyksen tavoite ;) ! Kysykää mitä vain mistä vain ja me vastaamme parhaamme mukaan. "Kysymyksiä?!" -sivumme kärsii edelleen teknisestä ongelmasta, joka estää meitä vastaamasta kysymyksiinne, joten kannattaa käyttää tämä tilaisuus hyväksi ja kysyä. Kysyä voi minulta Alien-Chanilta, Yulialta tai nukeiltamme. Ja kaikki kysymykset kysymyspostauksen kommentteihin kiitos ;) ! Linkki tämän postauksen lopussa. Odotan innolla, että pääsen vastailemaan kysymyksiinne! :D

Bloggerin kummallinen ongelma postausten näyttämisen suhteen katosi yhtä yllättäen kuin tulikin. Minulla ainakin blogien seuraus toimii jälleen normaalisti, toivottavasti kaikilla muillakin Bloggerin käyttäjillä :)

-Alien-Chan

Muistakaahan kommentoida :)
Ja muistakaahan myös kysyä: Kysymyksiä, kysymyksiä ja kysymyksiä?!

In English:
I started customizing one of my older dolls. I customized Miyuki first time two years ago using wrong methods (custom didn't last). Miyuki "lost" her hair due to Mattel's dolls' glue problems (https://www.change.org/petitions/mattel-stop-using-glue-in-the-manufacturing-of-dolls). Now I customized Miyuki again and I'm really happy how it come out. Now Miyuki need just her clothing and then she is done :)


16 kommenttia:

 1. Tulipa kiva! :) Oot tosi taitava kustomoija.

  VastaaPoista
 2. Miyuki on todella upea kustomi! :3

  VastaaPoista
 3. waaupp mikä kustomi! Olet niin hyvä <3

  VastaaPoista
 4. Upea kustomi, Miyukin peruukki koristeineen on ihana! <3

  VastaaPoista
 5. Super mahtavaa. <3 Ihanaa soveltamista nuo tikit. :3 Tosi sulosta. <33

  VastaaPoista
 6. Miyuki on hieno kustomi! ♥ Olet oikeassa - ei kannattaisi käyttää vääriä tarvikkeita. Mutta toisaalta ne oikeat ovat niin hintavia, että rahaa menisi tooooosi paljon kustomoimisen tähden... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kustomointitarvikkeet kestävät useamman kustomin ajan, jolloin sijoitus ei ole kustomia kohden kovin suuri. Mutta onhan se kerralla hankittuna paljon, siksi kannattaakin hankkia vähän kerrallaan. Se on parempi sijoittaa hyviin tarvikkeisiin kuin huonoihin, kuten tässä Miyukin kohdalla tuli huomattua ;)

   Poista
 7. Miyukista tuli ihana! Pidän hierveästi tuosta peruukista :D Ja hienot kukkahousut sulla muute :D
  kentsunnuket.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo peruukki ♥ Ja itse nukkekin. Sinä se osaat.

  VastaaPoista
 9. Ihana mulle tuli ekana mieleen frankensteinin morsian mun mielestä tosi kaunis nukke

  VastaaPoista
 10. Todella upea !!! !!! !
  mistä muuten oot ne lakat ostanu ?
  mullekki Sillon alussa on käyny noin ku miykin huulille .
  ~pullip cutzomation

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Olen lakat ostanut tiimarista, mutta luulisi samantyyppisiä löytyvän askartelutarvikkeita myyvistä liikkeistä.

   Poista
 11. Äääh♥ Mustat hiukset, punaiset huulet ja kalvakka iho mun heikkous! Aivan ihana tyttö ja kivasti olet saanut siitä aasialaistyylisen ;__;

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :D

Kommentit ovat tämän blogin voimavara, niillä tämä pysyy pystyssä ;) !!!

Ilmaiskaa mielipiteenne, risut ja ruusut vastaanotetaan :))

You can also comment in English