torstai 7. helmikuuta 2013

Ninnulin Miro (+lisää uusien hiuksien kiinnittämisestä MH-nukeille)

Ninnulin Miro

Saanen esitellä teille Ninnulin Miron (Basic Rochelle)! Miro (sattuessaan olemaan Rochelle) kärsi todella pahasta liimaongelmasta, joten Ninnuli päätti sitten tuoda Mironsa minulle hiusten vaihtoa varten. Ensin piti tietenkin ottaa liimatahmahiukset pois:

Ninnulin Miro

Ensin - nips naps - hiukset mahdollisimman lyhyiksi saksilla.

Ninnulin Miro


Ninnulin Miro

Sitten pään irrottaminen kuuman veden avulla (eli nukke laitetaan mahdollisimman kuumaan veteen hetkeksi, ja sitten hellästi ja varovaisesti vetämällä pää irti).

Ninnulin Miro

Sen jälkeen on vuorossa ikävin osuus eli liimojen kaivaminen pään sisuksista. :( Liima irtoaa nuken päästä helpoiten, jos nuken pään heittää uudestaan kuumaan veteen ja antaa lillua siellä hetken (siten liima kai pehmenee tai jotain?). Tarkemmat ohjeet nuken kaljuksi ajelemiseen ja liimojen kaivamiseen pään sisältä löytyvät tästä jutusta: "liimaongelmat jatkuvat + kuinka ajaa nukkekaljuksi..."

Ninnulin Miro

Sain Mirolta kaivettua liimat pois suht nopeasti (olen kai jo tottunut kaivamaan liimoja nukkejen päiden sisuksista...).

Ninnulin Miro


Ninnulin Miro

Kaikki mitä Miron päästä löytyi  ;____;

Ninnulin Miro

Hiusten ja liiman poiston jälkeen otin kynsilakanpoistoaineella pinkin alueen pois Miron päästä ettei se sitten "loista" uusien hiuksien läpi.

Ninnulin Miro

Sitten päästään itse asiaan, eli uusien hiusten kiinnittämiseen nukelle. :) Itse käytän "hiusten" kiinnittämiseen sellaista 1.25-kokoista, todella pientä virkkuukoukkua, joka mahtuu juuri sopivasti nuken hiusreistä sisään ja ulos.


hiusten kiinnitys osa 1

Piirsin pika pikaa paintilla tällaiset hienot havainnollistavat kuvat hiusten kiinnittämisestä, toivottvasti näistä ymmärtää jotakin. ;)

Kuvien selitykset: 
Harmaa pallo = nuken pää
Vihreä kiemurteleva viiva = lanka/hius
Sininen viiva = virkkuukoukku
Nuolet = vedetään/työnnetään virkkuukoukkua/lankaa nuolen osoittamaan suuntaan
Rasti = sen merkitsemä asia pysyy paikoillaan

1.  Työnnetään virkkuukoukku nuken kaulareiästä sisään ja työnnetään se tulemaan nuken hiusreiästä ulos. Virkkuukoukun tulessa ulos hiusreiästä napataan koukkun lanka/hius kuvan osoittamalla tavalla
2. Vedetään hius/lanka pikku hiljaa varovaisesti hiusreikään
3. Hius/lanka vedetään virkkuukoukun avulla niin pitkälle, että se tulee tarpeeksi hyvin ulos nuken kaulareiästä (näkyy tuossa Miro-kuvassa, jossa virkkuukoukku on työnnetty juuri hiusreikään)
4. Irroitetaan koukku juuri vedetystä langasta/hiuksesta ja jätetään siihen. Vedetään viereiseen hiusreikään ihan samalla tavalla toinen lanka/hius (on tärkeää laittaa hiukset vierekkäisiin reikiin, koska muuten nuken pään sisään voi syntyä aikamoinen sotku langoista, jolloin työn loppuun tekeminen vaikeutuu. Eli kiltisti järjestyksessä hiusreiästä toiseen).


hiusten kiinnitys osa 2

5. Vedetään uusi hius/lanka (kuvassa pinkki lanka) edellisen langan/hiuksen silmukan läpi (kuvassa vihreä).
6. Pidetään silmukan läpi vedetystä langasta/hiuksesta kiinni (pinkki) ja vedetään ulkopuolelta silmukan muodostanutta hiusta/lankaa (vihreä). Vedetään sitä, kunnes se tuntuu pysähtyvän ja pysyvän paikoillaan. Ei saa kuitenkaan kiskoa liian lujaa, ettei nuken pään muovi repeä!
7. Jätetään silmukan läpi mennyt hius/lanka (pinkki) rauhaan ja otetaan sen viereiseen reikään taas uusi hius/lanka. Se vedetään virkkuukoukun avulla sisään nuken päähän.
8. Uusin hius/lanka (violetti) vedetään sitten edellisen hiuksen/langan (pinkin) silmukan läpi, jolloin (pinkki) lanka/hius vedetään paikoilleen, aivan kuten sitä edeltänyt (vihreä) vedettiin. Ja tätä samaa jatketaan niin kauan, kunnes ollaan tyytyväisiä nuken uusiin hiuksiin, eikä nukke näytä enää kaljulta. Hiukset voi päätellä tekemällä vikaan silmukkaan useamman solmun, jotta se ei karkaa hiusreiästä ulos. :)

Tämä on todella varma tapa kiinnittää nukelle uudet hiukset, eikä liimaa tarvita turvaamaan kiinnitystä, mikä on hyvä juttu. :) Tällä tekniikalla tehdyt hiukset kestävät oikein hyvin kiskomista, eivätkä lähde niin vain irti nuken päästä. ^^

Ninnulin Miro

Tähän tapaan!

Ninnulin Miro

Itse aloitan uusien hiuksien kiinnittämisen reunimmaisista rei'istä, alkaen jakauksen kohdalta, jolloin kierrän ensin koko pään, palaan jakauksen kohdalle ja ryhdyn tekemään jakausta. Siitä jatkan lähistöllä oleviin reikiin.

Ninnulin Miro

Ninnulin Miro sai todella paljon lankaa päähänsä, joten työskentelyäni helpottaakseni laitoin osan hiuksista letille, etteivät ne olisi tiellä.

Ninnulin Miro

Ja lopulta Miron uudet hiukset valmiina OwO! (Huom! Tuossa Miron hiuksia ei ole vielä muotoiltu/leikattu sopiviksi/laitettu kampausta tai mitään.) Meniköhän noiden kiinnitämiseen joku nelisen tuntia, ehkä..?

Ninnulin Miro

Tässä vielä vanhoilla kasvoilla, sitten...

Ninnulin Miro

...Ninnuli halusi minun tekevän samalla kerralla Mirolle myös uudet silmät ja huulet. :) Miro sai sitten tuollaiset kauniit vihreät silmät ja punaiset huulet.

Ninnulin Miro

Miron silmät tein akryylimaaleilla, maalaten vesiohenteisesti, osittain kerroksittain. Lopuksi vielä glossy-lakkaa päälle. Huulet toteutin Ninnulin toivomuksesta kuivapastelliliitu + lakka -tekniikalla, eli ensin raastettua liitua nuken huulin ja sitten glossy lakka päälle. 

Ninnulin Miro


Ninnulin Miro

Ninnulin Miro muuttui paljon yhden päivän aikana nwn! Itse olen tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti sinäkin Ninnuli olet, koska tuossa oli kova homma. Koko päivä meni Miroa kustomoidessa OwO!

-Alien-Chan

Muistakaahan kommentoida + toivottavasti näistä vinkeistä on iloa ;) !!!

39 kommenttia:

  1. Minäpä Alien kerron missä on kova homma, nimittäin sinun kaikkien tekstiesi korjailussa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aha ha hah, kiitos että jaksat juosta perässäni korjailemassa tekstejäni ;DDD

      Poista
  2. Vau, siis aivan upea o___o saispa munkin nuket tuollaiset kampaukset (eikun liimaongelmaa odottelemaan) :D noei, parempi pitää alkuperäiset hiukset ---> mut sittenkun tulee liimaongelma niin aijon kyllä tehdä tuollaiset hiukset, erivärisinä tietenkin :)

    VastaaPoista
  3. Oi, miten ihana :3 *kateellinen Ninnulille*

    VastaaPoista
  4. Laitathan pian postausta tulemaan ♥ ja Mifon uudesta kampauksestakin,kiitos :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a katsotaan pääsenkö räpsimään kuvia Miron kampauksesta, se riippuu ihan siitä ja antaako Ninnuli luvan? :) ?

      Poista
  5. Pikku korjaus:Miro ja vielä pieni juttu:Miro on pijan nimi,mutta japani... ♥♥♥Skelitalle nimiehdotuksia kaivataan♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Miro on pojan nimi, onhan Ninnulilla Ciel -niminen nukkekin, nukeilla se ei taida olla loppujen lopuksi niin tarkkaa onko kyseessä pojan vai tytön nimi ^^?

      Poista
  6. Ihanat jos mun nukelle tulee ongelmia niin tiiän mitä tehä!

    VastaaPoista
  7. Aww haluun ton nuken oikeest!

    mut sit jos sille tulee.niitä liima ongelmia mut onhan skariski tietty!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se se että nukke on eri sarjaa ei takaa etteikö sille muodostuisi ongelmaa, ainut mikä ainakin toistaiseksi takaa ongelmattomuuden on se että nukke on valmistettu kiinassa. Toisin sanoen Indonesiassa tehdyillä nukeilla saattaa ilmetä ongelmia pään sisäisen liiman suhteen :(

      Poista
  8. Tosi ihana lopputulos. Voisin kuvitella käsitteleväni nukkeni noin, jos liimaongelma iskisi. ~ Jos siis suinkin osaisin käsitellä. xd
    Hämää toi nimi Miro, vaikka onhan se kiva. Tunnen meinaan yhden erittäin ikävän ihmisen nimeltä Miro 8D

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana lopputulos. Hillityt värit ja ihanat silmät!! Niin suloinen!

    VastaaPoista
  10. Tosi hieno! (: jaja onnee siitä et voitit Skelitan.
    monsterilaakso.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D tosiaan, en ole täällä blogin puolella vielä maininnut siitä, no kerron kyseisestä neidistä lisää sitten kun kolahtaa postilaatikkoon ;)

      Poista
  11. Oi kiitos, tuosta vinkistä on apua :) Taidankin mennä suunnittelemaan uutta hiusväriä liimaongelma nukelleni OwO

    VastaaPoista
  12. Woow, muuttuikin aika rajusti :o♥! Itsekin haluaisin lähettää nukkejani sulle, mutta en varmaan saa ja en halua tuottaa sulle vaivaa...siis jos tossakin meni nelisen tuntia niin kyl mä itsekin saan leikattuu liimaongelmaisten hiukset (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D ei nukkejen kustomointi ole minulle vaivaksi, koska teen sitä mielelläni silloin kun minulla on aikaa siihen ^^

      Poista
  13. Wau! Yllätyn joka kerta kuinka taitava olet! owo

    VastaaPoista
  14. Hi hii Miron hiukset on tosi ihunat kiitos Alien :)) Tiiän et Miro on poja nimi mut tykästyin siihen niin paljon.... ;P lähetän sulle vaik sähköpostii ku sain tehtyy kampauksen Mirolle. Suosittelen villalanka tukkaa nukeille koska se on erilainen ja persoonallinen vaihtoehto ja jos ei itse osaa(esim minä en hallitse näitä juttuja) niin kannattaa lähettää nukke alienille se osaa hoitaa homman nopeasti ja ilman ylimääräisiä vaurioita :DD
    ~Ninnuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D myös siitä että päästit minut kustomoimaan nukkesi ;) Juu laita postia sitten kun saat tehtyä Mirolle hyvän kampauksen (ellen itse tule kameran kanssa vierailulle) mitäs Mirolle muuten kuuluu, toipuko hyvin koko päivän kestäneestä kustomointi operaatiosta?

      Poista
  15. hyvin menee ! ja postia sinulle lähetetty on :))
    ~Ninnuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jipii kuvat tulivat perille ^^ laitan heti kun saan siirrettyä ne paikasta toiseen ja lopulta tänne ;))

      Poista
  16. Mielestäni Miro-nimi sopii nukelle hyvin! ♥

    VastaaPoista
  17. Ihanat hiukset, olet hirmu taitava<3

    VastaaPoista
  18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  19. paljonko maksaa tuoda sulle yks nukke kustamoitavaksi liima ongelman takia leikkaisiot hiukset siltä pois poistaisit liiman sen päästä ja laittaisit lanka hiukset valkoiset kun voisin lähettää rochellen sinulle kustamoitavaksi liima ongelman takia.

    VastaaPoista
  20. alien! ihan näin kysymyksenä kuinka monta villa-lankaa pistät 1 reijästä. Kysyn koska tarvitsen nouvoja , huomenna syntyy hiukset! 8>

    VastaaPoista
  21. Mainiot ohjeet, nämä ovat erittäin hyödylliset monille. Minä ja siskoni ajattelimme laittaa uudet hiukset Skelitalle, Robeccalle ja I heart fashion Abbeylle. Niillä on ihan karseat liimaongelmat :(

    Kiitos näistäkin ohjeista! <3

    VastaaPoista
  22. Kiitos ihan älyttömän paljon tästä ohjeesta ! Tän ansiosta mun Rochelle sai uuden elämän ;3

    VastaaPoista
  23. Ihaan näköinen! Näyttää vaan hirveen monimutkaselta, oon vasta aloittamassa nukejen kustomoinnin.

    Omat monster high-nukkeni saavat varoa c;

    Muuten, sopivatko nämä ohjeet ever after high-nukeille?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :D

Kommentit ovat tämän blogin voimavara, niillä tämä pysyy pystyssä ;) !!!

Ilmaiskaa mielipiteenne, risut ja ruusut vastaanotetaan :))

You can also comment in English