maanantai 21. huhtikuuta 2014

Omena (Apple White custom)


Apple White 

Vihdoinkin pääsin tämän neidin kustomoinnin pariin :)
Ostin tosiaan tämän basic Apple White -nuken hiihtolomilla kustomointi aikeissa. Hiihtolomasta eteenpäin tämä Ever After High neiti vain seisoskeli kaverinsa (Legacy Day Apple White) kanssa hyllylläni, viime lauantaihin saakka. Lauantaina minulla vihdoin oli aikaa aloittaa tämän neidin kustomointi. Neidin kustomoinnissa meni hetki, sain hänet valmiiksi vasta eilen illalla. Vaikka aikaa upposikin tähän projektiin, oli ihanaa päästä taas kustomoinnin pariin ♪

Apple White 

Neidin alkuperäiset kasvot.

Apple White 

Ilman vaatteita ja kampaus purettuna.
Miksi Mattel, miksi näin sotkuinen tukka? Vieläkin kauhistuttaa se missä kunnossa neidin hiukset olivat ennen kuin tein niille mitään.

Apple White 

Suojasin neidin kasvojen teon ajaksi vessapaperilla ja muutamalla teipin palalla. Kuivapastelliliidut, joita käytän kustomoidessa sotkevat helposti. En missään nimessä halunnut sotkea neidin vaaleaa ihoa taikka vaaleita hiuksia (myöhemmin löysin punaiseksi värjäytyneen hiuksen neidin hiusrajasta...onneksi se lähti vedellä sitten).

Apple White 

Poistin alkuperäiset kasvot hellävaraisella asetoonittomalla kynsilakan poistoaineella (samaa kynsilakan poistoainetta mitä olen jo ties kuinka kauan käyttänyt nukkejen kustomoinnissa). Kynsilakan poistoaine kannattaa valita huolella nukkeja kustomoidessa ja kun löytää hyvän, sellainen mikä ei syövytä muovia, siitä kannattaa pitää kiinni ;) Tulisin olemaan pulassa, jos tämän myynti lopettettaisiin...Hetkinen...Se Anttila, joka tätä myy lopettaa, enkä ole nähnyt tätä myytävän muualla lähellä olevissa liikkeissä. Kynsilakan poistoaineen metsästys alkakoot (heti, kun tämä loppuu)!

Apple White Apple White 

Yllätyin hiukan, kun olin saanut poistettua neidin kasvot kokonaan. Ever After High -nukeilla näyttäisi silmien kohdalla olevan vain kevyet urat sen suhteen missä silmien pitäisi olla. Toisin kuin monstereilla joilla silmäluometkin on uurrettu niin syvälle (tietyillä yksilöillä, esim. Frankie), että kustomoijan on hankala niitä lähteä muuttamaan (optinen harha, hiominen yms. ovat yksiä keinoja niiden muuttamiseksi). Näin haaleat urat tarjoavat hyvät mahdollisuudet erilaisten silmien tekemiseen :)

Apple White 

Aloitin neidin kasvojen tekemisen kevyellä spraylakka kerroksella ja kuivapastelliliiduilla.

Apple White Apple White 

Raastan liiduista pölyä, joista sitten sekoitan haluamani sävyn. Sen jälkeen levitän meikkisiveltimellä nuken kasvoihin, yleensä "suunnilleen" niihin kohtiin, joihin sitä haluan. Ylimääräisen pölyn puhallan tai pyyhkäisen varovasti puuterihuiskulla pois.

Apple White 

Kuivapastellien jälkeen, akvarellikynäni pääsevät käyttöön :)

Apple White Apple White 

Silmien ja kulmien luonnos vaalean ruskealla. Käytän mahdollisimman vaaleita sävyjä luonnosteluun, koska ne peittyvät sitten kätevästi tummenpien alle.

Apple White 

Luonnoksen jälkeen, piirsin pikku hiljaa kerros kerrokselta silmiä. 
Yleensä väritän pupillin vaaleimman värin ensimmäisenä, sen jälkeen jatkan silmien rajaamisella ja pupillin seuraavalla värillä.

Apple White Apple White 

Silmien ja kulmien "piirrettävä" osuus valmiina :)

Apple White 

Sen jälkeen tein vielä neidin huulet valmiiksi, poikkeuksellisesti akvarellikynillä kuivapastelliliitujen sijaan. En saanut liiduilla aikaiseksi haluamaani lopputulosta. Käytin akvarellikyniä sitten saadakseni haluamani huulet neidille, väristä tuli juuri sopiva :) Huulien tekemisen lisäksi, putsasin kynsilakan poistoaineella aiheuttamani sotkut silmien alta.

Apple White 

Kaikki akvarellikynät joita käytin neidin kasvojen tekoon.

Apple White 

"Piirtämisen" jälkeen tein silmien valkoiset osat vedellä laimennetulla akryylimaalilla. Kun akryylimaali on juoksevampaa, sillä saa aikaiseksi tarkempaa jälkeä, siksi laimennan sitä kustomoidessani aina pikkuisen ;)

Apple White 

Valopisteet paikoillaan :)
Teen valopisteet yleensä coctail -tikulla, koska sillä on helppo vain tökätä pisteet paikoilleen. Ennen käytin nuppineulaa, mutta se oli vähän turhan pieni. Sillä sai tökkiä pisteitä useampaan kertaan, ennen kuin sai jotakin aikaiseksi.

Apple White Apple White 

Akryylimaalin jälkeen, suojasin kasvot spraylakalla ja annoin lakan kuivua rauhassa. Jos lakan ei anna kuivua rauhassa, se muuttuu helposti tahmeaksi kuivuessaan (ainakin minun lakkani tuppaa tekemään niin, jos en anna kuivua rauhassa).

Apple White 

Spray lakan kuivuttua laitoin vielä maalattavaa glossy ja matta lakkaa neidin kasvoihin. Harmikseni mattalakka tuntui hiukan suttaavan neidin vasta tehtyjä kasvoja :(

Apple White Apple White 

Onneksi lakka ei kumminkaan aivan kauheasti sutannut. Pitää ensi kerralla laittaa vielä varovaisemmin!

Apple White 

Kasvojen kuivuttua pääsin neidin hiusten kimppuun.
Koska pidän Applen vaaleista hiuksista, niin en missään nimessä haluaisi ryhtyä liiman vuoksi vaihtamaan kuituja. Siispä päätin turvautua talkin käyttämiseen.

Apple White 

Neidin hiukset olivat ällöttävän tahmeat juurista (huom! tätä kuvaa ei ole otettu salamalla!)

Apple White 

Päätin kaataa sitten oikein kunnon kasan talkkia neidin päähän :D
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin talkkia torjumaan liimaisuutta. Olin tätä ennen vain kuullut, että talkkia voi käyttää nukkejen liimaongelmaa vastaan. Pitihän sitä itsekin sitten kokeilla. Jos olen oikein käsittänyt, niin talkin käyttäminen perustuu sille, että talkki tavallaan "imee" kosteuden itseensä jolloin liima kuivuu. Korjatkaa jos olen väärässä.

Lisää nukkejen liimaongelmista: 

Apple White 

Harjasin ja levitin talkin huolellisesti joka puolelle neidin tukkaa. Tukka vaaleni silmissä.
Kuvassa operaatio vielä kesken, vasemmalla talkiton osa ja oikealla talkitettu (tosin levittäminen vielä kesken). Harmi, että talkki vie liimaisuuden lisäksi myös hiusten kiillon.

Apple White 

Talkin laitto operaatio saatettuna loppuun ja kampauksen teko aloitettu :)

Apple White 

Apple White Apple White 

Hiusten kiharrus ♪
Kiharran nukkejen hiuksia soveltaen tätä tutotriaalia:


Kiharoiden pituus riippuu täysin siitä, kuinka pitkää pilliä käyttää ja miten kieputtaa hiukset pillin ympärille. Jouduin pikkuisen improvisoimaan, kun olin hukannut nuppineulani ja foliokin oli loppu. Korvasin nuppineulat ihan vain neuloilla. Folio ongelman ratkaisin käyttämällä suklaan foliota (putsasin sen tietenkin suklaasta ennen kihartamista).

Apple White 

En upottanut neidin päätä kokonaan veteen, koska halusin otsatukaksi laskettavan kiehkuran säilyvän sellaisenaan. Jos olisin kastellut sen myös, olisin saattanut joutua muotoilemaan sen uudestaan.

Apple White

Sillä välin kun neidin pää kuivui kihartamisesta, tein muutamia pieniä maalausprojekteja akryylimaaleilla. Maalasin muunmuassa neidille punaiset kynsilakat.

Apple White
 
Apple White 

Maalasin myös kenkien yksityiskohdat näkyviin.

Apple White 

Koitin myös saada korujen yksityiskohtia enemmän esiin. Noiden korvakorujen maalaus oli hankalaa, kun korut piti tasapainottaa pöydälle kuivumaan. Toinen kaatui välittömästi ja jouduin maalaamaan uudelleen...sotkin pöydänkin siinä touhussa :)

Apple White 

Suojasin kaikki pikku maalailuni maalattavilla lakoilla, korut glossylla, muut matalla.

Apple White 

Neiti valmiina illan hämärtyessä.
Olisin halunnut päästä postaamaan tästä neidistä jo eilen, mutten illalla saanut napattua hänestä kunnollisia kuvia ollenkaan. Kuvailin sitten tänä aamuna :)

Apple White 

Apple White 

Apple White 

Apple White 

Apple White 

Apple White 

Apple White

Apple White 

Apple White

Apple White

Neiti saa olla nimeltään Omena :)

Ensimmäinen Ever After High -kustomini onnistui paremmin kuin mitä odotin sen onnistuvan. 
Toivottavasti pääsen vielä joku päivä kustomoimaan lisää EA -nukkeja :) 
Mitä mieltä olette Omenasta?

Nyt on kustomointi-into korkealla, katsotaan mitä kaikkea sen seurauksena vielä syntyy ;)

-Alien-Chan

Muistakaahan kommentoida!

44 kommenttia:

  1. En saa happea ;;__;; Niin ihana!! ;3; ♥ Toi tukka on ihan paras, voi apua miten se sopiikaan tuohon ihanan viattomaan ja söpöön nassuun ^_^ Tui <3
    Kerrassaan ihana nukke. (Ja pakko sanoa vielä, että noi kengät on kans ihan mahtavat!)

    VastaaPoista
  2. Woow, olet huiman taitava! Ö.ö Omenasta tuli aivan upea, rakastan sen hiuksia! <3 Sopivat sille todella hyvin ;) kengistäkin tuli paljon näyttävämmät, kun maalasit yksityiskohtia esiin. Rakstan! ;)

    VastaaPoista
  3. Huomattavasti alkuperäistä kauniimpi, kun minusta. Ever after higheilla on ihan liian tylsät kasvot. :D Kustomoituna Applesta tuli ihana! Minusta hiuksista tuli kiillottomina kauniimmat. :)

    VastaaPoista
  4. Huomattavasti alkuperäistä kauniimpi, kun minusta. Ever after higheilla on ihan liian tylsät kasvot. :D Kustomoituna Applesta tuli ihana! Minusta hiuksista tuli kiillottomina kauniimmat. :)

    VastaaPoista
  5. Komppaan edellisiä, omiin silmiini neiti on huomattavasti kauniimpi kuin alkuperäinen!
    Nuo hiukset näyttävät upeilta käsittelyn jälkeen, en tajunnutkaan että talkki vaalentaa niitä noinkin paljon. :D Meikki on kaunis, pidän erityisesti silmistä. :3

    VastaaPoista
  6. Neidistä tuli todella upea! Meikki on aivan täydellinen! Oot tosi taitava kustomoimaan :)

    VastaaPoista
  7. Paras customisi! Tyttö oli niiin ihana <3 Omenasta ehdottomasti lisää kuvia!!!

    VastaaPoista
  8. Kaunis customi, kampaus on aivan ihana ja rakastuin kenkiin! (:

    VastaaPoista
  9. Oioioi... *rakkauskuolema* Aivan ihana Apple customi! Tuo yksityiskohtien värjääminen oli todella hyvä idea! :D

    VastaaPoista
  10. Oi että la thö död
    Neiti on täydellisyys :3 Silmät,tukka kaikki ; 3 ; täydellistä

    VastaaPoista
  11. Oh, taas jotain niin kaunista! <3<33

    VastaaPoista
  12. OMR miten kaunis! ♥_________♥

    VastaaPoista
  13. Aww noi hiukset!!
    Mietiskelenkin tässä ite mitä tekisin Nathalialle kun se olis pienen muodonmuutoksen tarpeessa.

    VastaaPoista
  14. Uuu! Tulipas siitä hieno!!! ♥♥♥

    VastaaPoista
  15. Wow! Hieno kustomi, nuo hiukset ovat ihanat<3 ja kengistä tuli paljon hienommat

    VastaaPoista
  16. .... O _______________ O
    Siis wut, mä kun aattelit et EA-nukesta ei voi saada kaunista customia, sä käänsit hyvin munkin pään huhuh, upea neitonen ;)
    Oot kyllä kehittynyt alkuajoista hurjasti :3

    VastaaPoista
  17. Oot kyllä saanut taas jotain tosi upeaa aikaan!! Etenkin kenkien yksityiskohdat ovat aiivn ihanat nyt. Ja hiukset!!!!! Laitampa itsekkin nyt talkkia niin säästyn muutaman kanssa kuidun vaihdolta!

    VastaaPoista
  18. Ja taas upea nukke <3 Ihanat kasvot!

    VastaaPoista
  19. Upeus, oot odella taitava kustomoimaan <3

    VastaaPoista
  20. Ihana Kustomi! ^___^ sait kustomointi intoni takaisin!

    VastaaPoista
  21. Oivoi, Omena vaikuttaa oikein herkältä, ehkä hieman ujolta ja hiljaiselta neitokaiselta ^^
    Ihana ratkaisu korostaa noita kenkien ja korujen yksityiskohtia :D

    VastaaPoista
  22. Ei tässä voi muuta kuin nostaa hattua.
    Upea lopputulos! :)

    VastaaPoista
  23. Tosi kaunis Omena♥♥ Kiharansa ovat todella ihanat. Koko kampaus on kyllä niiiin ihana, että... Olet taitava! AIvan upea!!♥

    ihmemaaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  24. Nukesta tuli aivan syötävän suloinen ⌒.⌒

    VastaaPoista
  25. Hieno! Neiti koki suuren muodonmuutoksen, mutta säilytti silti ihanasti tyylinsä. Myös tuo kampaus on tosi ihana! Tukasta tuli talkilla hyvännäköinen. Pitäisi varmaan itsekin hommata yksi purkki liimapäitä varten... Punaiset kynnet ja korujen yksityiskohdat viimeistelevät tyylin. :)

    Millä muuten saat akvarellikynät tarttumaan noin hyvin? Mulla ei oikein meinaa tarttua muoviin, vaikka suihkuttelin mattalakkaa alle. Väriä niillä saa näkymään vasta, kun hinkkaa monta kerrosta päällekkäin ja silloinkin tarttuu vain jos huvittaa. Ehkä laitoin vain liian vähän lakkaa alle? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynien tarttuvuus voi riippua myös kynien laadusta, hinta-laatu suhde ;) Minun käyttämäni kynät maksavat jonkin verran, mutta ovat hintansa arvoisia :D
      Lakkaa kannattaa tosiaan laittaa alle, niin tarttuu paremmin ;) Ei liikaa eikä liian vähän!

      Poista
  26. Aivan ihana *Q* Neidistä tuli niin siro ja kaunis n.n Tykkään paljon enemmän, kuin oikeasta applesta. Siinä normi version kasvoissa on jotain vanhan naisen oloista…

    VastaaPoista
  27. Vau, ihana... sinä se kyllä vaan osaat. Vautsi! Pidän Omenasta jopa enemmän kuin Apple Whitesta ( öö, eli siis custom on nätimpi kuin tehdasmeikki OwO ) Hänestä tuli todella hurmaava, hienoa työtä ^-^

    VastaaPoista
  28. Yli-ihana Omppu! >u< Miten saat tehtyä nuottimerkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. erilaisia merkkejä pystyy tekemällä alt + numero näppäimistön joku numero oikeasta laidasta:
      alt + 1 ☺
      alt + 3 ♥
      alt + 13 ♪
      ja sitä rataa :D

      Poista
  29. Oi, Omena! Ihana! : D
    Työtäsi on aina ilo katsella, ja kiitos selventävistä kustomointi vinkeistä. ^^
    Tykkään itse asiassa enemmän Omenan hiuksista noin, eivät kiillä liikaa! Ihan tajun suloinen nukke. <3

    VastaaPoista
  30. Teeppä pullipin näkönen custom :D

    VastaaPoista
  31. Aivan ihana custom! Niin kuin kaikki alienin tuotokset. <3 Muuten jos teette joskus nukkemiitin, niin voisiko Se olla lähellä kempelettä? :)

    VastaaPoista
  32. Kiitos kaikille ihanista kommenteistaaaaaaa o(> u <)o ♥ !!!

    VastaaPoista
  33. Vauh Omena on super suloinen ilmestys! ♡
    Mistä ostat noi glossy ja matta lakkas? :) Ite hommasin Tiimarista mutta sitähän ei enää oo. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole Alien, mutta kaipa minunkin vastaus kelpaa :-D
      Itse ostin Sinooperista. Lakkoja saa siis isoista askarteluliikkeistä. Toivottavasti auttoi :3

      Poista
  34. Niin söpö ja kaunis.Teidän blogii on niin ihana!:D

    VastaaPoista
  35. Suosittelen ettei suihkutettavan lakan päälle pistä enää mattalakkaa, koska periaatteessa se suihkutettava lakka on se mattalakka, joten heitää vaan glossylakan sen suihkutettavan päälle :)
    Upean näköinen Omena tuli, itsekkin miettinyt näiden kustomointia :D

    ~ Jessy

    VastaaPoista
  36. Oiiiiih♥♥♥♥ Awwwwwwwwwwws♥♥♥ Neiti on niin täydellinen! Silmämeikki on jotenkin niin yksityiskohtainen ja tarkka! Silmien väri on ihana ja kulmat on ihanat! Jajaja... Miten saat kasvoista niin symmetriset?♥*palvoo* Neiti on niin suloinen ja viattoman näköinen!♥ Ja nuo hiukset on niin ihanaat♥ Ne ovat minusta paljon ihanammat kuin ennen "käsittelyä" <3 Tuo hiusten kiharrus näytti todella monimutkaiselta! Lopputulos oli kuitankin täydellinen!♥ *kuolaa* Kengät on myös nyt ihanat kun maalasit yksityiskohdat näkyviin<3 Neiti on niin täydellinen!♥ <333

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :D

Kommentit ovat tämän blogin voimavara, niillä tämä pysyy pystyssä ;) !!!

Ilmaiskaa mielipiteenne, risut ja ruusut vastaanotetaan :))

You can also comment in English