torstai 2. tammikuuta 2014

MH custom: Fi from Legend of Zelda


Aloitin tämän kustomin teon jo viime syksynä, mutta minulla ei jotenkin vain ollut aikaa tämän viimeistelyyn. No sain nyt sitten joululomilla tehtyä valmiiksi :) !

Legend of Zelda: Fi 

Idea tähän customiin tuli (parantumattomasta Legend of Zelda hulluudestani) varmaankin siitä kun sain Hyrule Historia -kirjan. Kirjaa sellailessani rupesin pohtimaan, että minähän voisin tehdä Fi:n (Linkin "apu" (lähinnä ärsyke) Skyward Sword:ssa) jostakin sinisi-ihoisesta Monster High nukesta. Ensin ajattelin, että minullahan on kaapissa avaamaton Ghoulia ja että se sopisi hyvin. Sitten tulin järkiini ja tajusin että Abbey sopii väriltään vielä paremmin :)

Legend of Zelda: Fi 

Niille jotka eivät ole pelanneet Legend of Zelda Skyward Sword -peliä: Fi on tavallaan miekan henki, jonka tehtävänä on opastaa ja neuvoa Linkkiä. Fi kertoo pelaajan näkökulmasta yleensä turhanpuoleista tietoa, mutta välillä sieltä tulee ihan fiksuakin juttua. Ja tämä kuva on tosiaan Hyrule Historia -kirjasta, josta sain hyvän mallikuvan kustomin tekoon.

Legend of Zelda: Fi 

Tämä Scaris Abbey kuuluu niihin korvausnukkeihin, jotka tulivat Norstarilta postissa viime toukokuussa.

Legend of Zelda: Fi 

Pakkauksen ulkopuolella :) Nuo kengät menivät myöhemmin Angelicalle, kun sain kustomoitua hänet loppuun (ovat tosin mekon alla piilossa...).

Legend of Zelda: Fi 

Pidän Abbeyn hiuksista ja en olisi tehnyt tästä nukesta Fi:tä, jos nuken hiukset olisivat olleet liimavapaat. Mutta harmikseni veikkaukseni osui oikeaan ja hiukset olivat aivan kamalassa kunnossa. Hiukset olivat ällöttävän tahmeat...

Legend of Zelda: Fi 

No ei siinä muu auttanut kuin ruveta parturoimaan ja kaivamaan liimaa pois päänsisältä.
Yleensä poistan kaiken liiman pinseteillä kaula-aukon kautta. Tällä kertaa en saanut yhtä liimakökköä ollenkaan vedettyä kaula-aukon kautta ulos, vaikka miten yritin. Päättelin sitten, että se on aivan liian iso mahtuakseen kaula-aukosta ulos. Leikkasin sitten nuken takaraivon auki ja vedin kökön sitä kautta ulos.

Legend of Zelda: Fi 

Kun olin saanut kökön ulos nuken päästä, en kyllä yhtään enää ihmetellyt miksen saanut sitä kaula-aukon kautta.

Legend of Zelda: Fi 

Tämä on suurin liimakökkö, mitä olen vetänyt ulos monsterin päästä. Siis lähes nuken pään kokoinen! Eivät ne näemmä säästele sen liiman kanssa yhtään siellä Indonesiassa.

Legend of Zelda: Fi 

Liimakökön poistamisen jälkeen liimasin nuken takaraivon takaisin kiinni ja annoin kuivua rauhassa. Jos olisin kustomoinut tämän Abbeyn jotenkin toisin ja päättänyt rerootata tälle uudet kuidut, olisin varmaan ensin rerootannut ja sitten vasta liimannut takaraivon kiinni. Siten reroottaus ei olisi rasittanut liimattua saumaa. Toisaalta jollain oikein tehokkaalla liimalla olisi varmaan voinut ihan turvallisin mielin rerootata reiän sulkemisenkin jälkeen.

Legend of Zelda: Fi 

Liimauksen jälkeen, poistin Abbeyn kasvot asetoonittomalla kynsilakan poistoaineella. Käytän asetoonitonta kynsilakan poistoainetta, koska se ei syövytä nuken kasvojen muovia.

Legend of Zelda: Fi Legend of Zelda: Fi 

Sen jälkeen pääsin kaivamaan Fimoni esiin ja aloittamaan Fi:n hiusten ja viittaasysteemin muotoilun. Fimo massa on todella kätevää tavaraa, se on suht kevyttä ja kuivuu vuorokaudessa huoneilmassa. Siitä on helppomuotoilla pieniä ja ohuitakin asioita, jolloin se sopii erinomaisesti nukkejen kustomointiin. Itse käytän sitä siten, että ensin muotoilen haluamani asian, sovitan, otan irti, laitan vähän liimaa (pikaliimaa) ja kiinnitän nukkeen. Ja sitten Fimo saa kuivua rauhassa nukessa kiinni.

Legend of Zelda: Fi 

Fimon kuivumisen jälkeen :) Ompelin Fi:n mekon valkoisesta kankaasta suoraan nuken päälle. Ompelin nukelle myös sukkahousut, koska jouduin maalamaan nuken jalat toisen värisiksi. Sukkahousut helpottivat maalaustyötä, koska silloin ei tarvinnut leikkiä nuken polvinivelen kanssa ollenkaan. Alunperin ajattelin tehdä myös viittasysteemin kankaasta, jotta nuken käsiä olisi voinut liikutella. Mutta niiden tekeminen Fimosta olikin huomattavasti helpompaa ja lopputuloksesta tuli parempi :)

Legend of Zelda: Fi 

Tein viittasysteemin Fimosta siten, että kaulitsin kaksi todella ohutta lättyä, jotka leikkasin oikean muotoisiksi. Tämän jälkeen tein niihin nuo rypytykset ja asettelin nuken päälle. Oli siinäkin omat ongelmansa, kun Fimo meinasi koko ajan joko katketa tai revetä. Mutta kyllä se hyvin onnistui kun jaksoi tehdä kärsivällisesti ja varovaisesti.

Legend of Zelda: Fi 

Fi:n hiuksia muotoilin ties kuinka kauan, kun olin koko ajan mukamas tyytymätön niihin. Käytin Fi:n hiusten muotoilussa apuna pientä coctailtikkua ja vettä. Fimosta voi silitellä pieniä halkeamia ynnä muita piiloon pienellä määrällä vettä.

Legend of Zelda: Fi 

Fi:n maalaus puolitiessään. Maalasin Fi:n akryylimaaleilla, jotka tarttuvat oikein hyvin sekä Fimoo että kankaaseen.

Legend of Zelda: Fi 

Ja lopultakin Legend of Zelda Skyward Sword Fi -kustomini valmiina :) !

Legend of Zelda: Fi 

Harmittaa, ettei minulla ollut mahdollisuuksia kuvata Fi:tä luonnonvalossa. Lampun valo kumminkin aina vähäsen vääristää värejä :(

Legend of Zelda: Fi 

Maalasin Fi:n enemmän värisävyjä, kuin mitä hänessä on pelissä. Halusin tavoittaa samanlaisen fiiliksen, kuin mikä on kuvassa jota käytin mallina :)

Legend of Zelda: Fi 

Fi:n mekossa olevat kultaiset viivat maalasin vapaalla kädellä. Yllätyin, että niistä tuli noin suorat ilman mitään teippiä tai mitään :)

Legend of Zelda: Fi 

Fi:n asentoa ei voi hirveästi muutella. Päätä voi käännellä jonkin verran esiasentoihin ja jalkoja vähäsen (todella vähän, koska en halua maalipinnan menenvän piloille).

Legend of Zelda: Fi

Joten Fi:stä tuli enemmän figuuri kuin nukke. Hän saa viettää laatuaikaa Ganondorf figuuurini (Legend of Zelda Wind Waker HD) kanssa :) Fi:stä tuskin tullaan näkemään hirveästi kuvia tulevaisuudessa, ellen sitten tee jotain speciaalia figuuri postausta. Fi ja Ganondorf saavat nyt jäädä odottamaan, josko saisin joku päivä hankittua Link figuurin heidän seurakseen (Good Smile Companyn Link Figma olisi kyllä niin hieno!).

Oli kyllä hauskaa tehdä vaihteeksi vähän erilainen kustomi :)

-Alien-Chan

Muistakaahan kommentoida!

40 kommenttia:

  1. Todella upea!
    Vau O.O nyt tuijottelen täällä ihmeissäni tätä figuuria. Sanompa vaan että aivan mahtava kustamointi :)

    VastaaPoista
  2. Noin iso liima kökkö?!?! D:
    Tosi upea customi! Zelda on hyvä peli, mulla on se Wiille :) Mulla on myös pikkuinen Zelda figuuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minulta löytyy Zeldoja Wiille (SS, TP & Link's crossbow training), DS & 3DS:lle (PH & OOT3D) ja Wii U:lle (WWHD) :DD

      Poista
  3. Vau! Näyttää kyllä Fi:ltä!!! Vaikken sinällänsä Fi:stä pidäkkään. Jostain syystä meillä on aina sukset ristissä! :D
    Harmi etten voi nyt enää pitkään aikaan pelata Zeldaa, koska Wiitä ei saa kiinnitettyä uuteen telkkariin :'(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minullakin tuppaa menemään sukset ristiin Fi:n kanssa, esim:
      Fi: "meillä on 80% varmuus siihen että Zelda on ollut täällä.."
      Minä: "Ihanko totta, kerro jotain uutta vaihteeksi..."
      Mutta Zelda pelit eivät olisi Zelda pelejä, jos Linkillä ei olisi jollain tavalla ärsyttävää "apuria" matkassa ;D

      Poista
  4. Sinänsä en monsterinukeista kummemmin pidä, mutta jäin silti lukemaan teidän blogin vanhoja postauksia, ne ovat vaan jotenkin niin hauskaa luettavaa :D Tuo Fi-customi on upea! Liityin lukijaksi, tämä taitaakin olla ainoa monsteriblogi mitä seuraan :D

    VastaaPoista
  5. Tämäpä erillainen kustomi. Olet rohkea kokeilemaan juttuja! Hän on kyllä upea:)

    VastaaPoista
  6. Wow, aivan upea custom ! n w n
    Hauska idea tuo Fimo tukka (onko ne hiuksia ;3; ? )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nwn
      Ja juu se on fimo tukka (en nyt ihan sanoisi hiuksiksi..).

      Poista
  7. Aivan upea :oMiten sulla kesti hermo? Itse olisin menettänyt jo järkeni pelkästä ajatuksesta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D
      Kyllähän minä tätä yli 4 kuukautta väkersin aina silloin tällöin ;)

      Poista
  8. Hieno! :) Muakin kyllä ärsyttää Skyward Swordissa se, kun Fi aina tuppaa tulemaan miekasta ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Harmi ettei Fi:tä saa lukittua sinne miekkaan ;D

      Poista
  9. Oi pikkusenko siisti :O <3 Tää kasvottomuus on jotenkin tosi coooool ♥ Mukavan erilainen tämä nukke tosiaan. Ja kun sulla on edelleen se "nukkekauppa" kaapissasi niin mikäpä siinä, voit kokeilla mitä huvittaa :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D
      Ja juu "nukkekauppa" omassa kaapissa on kyllä kätevä ^w^

      Poista
  10. Mahtavaa työtä Alien, wau O.O Upea nukke kerrassaan :)

    VastaaPoista
  11. Anteeksi mutta JAJAJAJAJAJ SINÄ OLET PARAS. Olen jo vähän pitemmän aikaa toivonut jotakin vähän Zelda- teemoitettua postausta ja babam siinä on nyt se. Kustomin jälki on taas upea, mahtava, hämmästyttävä ja niin edespäin.
    ((Sitten vielä toinen asia; olisiko teihin mitenkään mahdollista tutustua paremmin esmes. Skypen kautta? Vaikutatte olevan kivoja ihmisiä ja ZELDA ON <3))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kumarrus :DD
      Toistaiseksi esim. Skypen kautta se ei ole mahdollista. Koitamme kehitellä jotain ;)

      Poista
  12. Ganondorf, ai että tuli luettue Gandalf XD Johtunee siitä että näin Hobitti ykkösen, sain sellasen hobitti kuumeen XD Olen sisäisesti hobitti XD

    VastaaPoista
  13. Mä saan pullipin :3! (Ok ei nyt liity tähän mitenkään mut silti <3)
    ihuna tuo sun kustomi:3
    T: ikuinen ihailiasi ^-^

    VastaaPoista
  14. Laitoin kysymyksiin kysymyksen ja toivon pikaista vastausta, koska olen aloittamassa kustomointia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyrin vastaamaan kysymyksiin aina mahdollisimman nopeasti, mutta aina minulla ei ole siihen mahdollisuutta.

      Poista
  15. Aiheesta nyt hieman poiketen, kysymys alienille. Onkos kustomointipalvelut tällä hetkellä auki? Ja miten voin lähettää neitejäni sinulle? t. Ikuisesti tietämätön

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen juuri sulkemassa kustomointipalveluitani, koska minulle tämä talvi tulee olemaan hyvin kiireinen. Tiukasta aikataulustani johtuen minulla ei valitettavasti ole aikaa kustomoida nukkeja :( Pahoitteluni!

      Poista
  16. Alien! Mä olen se jonka pullipin silmämekanismin tappi katkesi. Mä löysin sen tapin osab joka irtosi ja ajattelin kokeilla liimata tätä takaisin jokupäivä ruuvvaamalla pään auki. Suositteletko tätä? Ja minkälaista liimaa minun kannattaisi käyttää että tappi pysyisi hyvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käyttäisin varmaankin pikaliimaa (siten että tappi olisi ruuvattu ulos silmämekanismista, ettei sinne menisi liimaa) ja liimauksen jälkeen laittaisin varmuuden vuoksi vielä pikkuisen teippiä liimatun kohda ympärille :)

      Poista
  17. VAROITUS! KOMMENTI ON TURHA!
    Mun pullip tuli eilen :3 Nimesin sen elokuvan mukaan ja sen nimi on: Bilbo Baggins XD

    VastaaPoista
  18. vouh O3O IN LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖW <3<3<3<3<3<3<3<3<3
    Ihanan oot tehny, vaikken legend of zeldaa oo koskaa pelannu niin tosi hienosti oot 'matkinu' (eli tehny oikeen tai jtn xd) Fiitä. :3

    VastaaPoista
  19. Hello, on tullut seurailtua tätä teidän blogia muutama kuukausi, ja se oli yks syy miksi halusin itsekin customoida MH:n :D Loistavia customeja teillä ja joulukalenteri oli tosi hauska seurattava ;D

    Mutta nyt tarttisin vähäsen neuvoja; ensimmäisellä customillani Scaris Abbeyllä on nyt uusiksi maalattu naamataulu, mutta tuli tästä postista mieleen että näyttää pahasti siltä että tällä minunkin nukella on tämä sama liimaonkelma D: Luuletteko että on pakko ajaa tukka pois ja tehdä joku peruukki, vai voisiko tukan jättää paikoilleen? Vai tahmaantuuko se silloin kokonaan? Se ei vielä näy muutakuin takaraivossa kun tukkaa nostaa ylös. Pelkään että meikit lähtee jos pitää alata sähläämään pään irrottamisessa D: Ja näpräsin sitä kyllä sen verran kauan ettei tee mieli ruveta ihan heti uusimaan xD
    Kiituksia etukäteen :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi että sekaannun Alienin vastaamiseen.

      Liimoja ei ole pakko kaivaa ulos. Hiuksiin voi laittaa talkkia. Tosin talkkia täytyy ilmeisesti laittaa aikalailla kuukauden välein. Liimojen pihalle kaivuu ratkaisee ongelman lopullisesti mutta jos siihen ei pysty kannattaa harkita talkkia! Jos liiman antaa vaan olla se yleensä vain leviää alemmas nuken hiuksiin ja tahraa myös itse nuken!

      Poista
    2. Anteeksi että sekaannun Alienin vastaamiseen.

      Liimoja ei ole pakko kaivaa ulos. Hiuksiin voi laittaa talkkia. Tosin talkkia täytyy ilmeisesti laittaa aikalailla kuukauden välein. Liimojen pihalle kaivuu ratkaisee ongelman lopullisesti mutta jos siihen ei pysty kannattaa harkita talkkia! Jos liiman antaa vaan olla se yleensä vain leviää alemmas nuken hiuksiin ja tahraa myös itse nuken!

      Poista
    3. Kiitos ja kumarrus :D

      Kuten ihmesusi tuossa jo kommentoikin, yksi keino on laittaa talkkia nuken hiuksiin. Talkki (kai) imee jotenkin itseensä liimankosteuden, jolloin liima ei pääse leviämään pidemmälle. Mutta tämä ratkaisu ei ratkaise ongelmaa, vaan vain ehkäisee liiman leviämistä pidemmälle ja talkkikäsittelyn saattaa joutua uusimaan. Jos haluaa kerta heitolla ongelmasta eroon kannattaa kaivaa liimat nuken päästä ulos, mutta tämä operaatio on usein "väkivaltainen" ja nuken custom kasvot saattavat kärsiä. Toivottavasti tästä oli apua ongelmaasi :)

      Poista
  20. Ah, kiitoksia paljon vastauksista! :D

    Koska liima ei ole päässyt leviämään vielä kovin pitkälle, tästä voi hyvinkin olla apua :D Siispä to the shop!
    Ehkä sitten muutaman nuken maalaamisen jälkeen nämä ensimmäiset custom kasvot alkavat näyttää sen verta tökeröiltä että ihan vapaaehtoisesti uusin meikit, ja voin siinä sitten kaivaa ne liimat sieltä xD

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :D

Kommentit ovat tämän blogin voimavara, niillä tämä pysyy pystyssä ;) !!!

Ilmaiskaa mielipiteenne, risut ja ruusut vastaanotetaan :))

You can also comment in English