torstai 15. elokuuta 2013

Silmien vaihtaminen Pullip -nukelle


Kuinka vaihtaa Pullip nukelle eyechipsit (=silmät) ? Tässä ohjeet siihen, toivottavasti tästä on iloa ja apua Pullip -nukkejen parissa puuhastelijoille :)

Huom! tämä silmien vaihta on kuvattu ennen kuin Michiko sai uuden ulkonäkönsä, joten näemme Michikon tässä vanhoilla meikeillä.

Eye Chips

Pullip nukelle voi tilata esim. Mollamaniasta, uusia silmiä (=eyechips). Coolcat valmistaa ehdottomasti hienoimpia silmiä Pullip perheen nukeille (valmistaako kukaan muu edes kustomointiin tarkoitettuja silmiä Pullip perheen nukeille? tietääkö joku?). Minä tilasin Mollamaniasta kahdet Coolcatin silmät Michikolle (vihreät ja siniset), koska halusin ehdottomasti saada hänelle eriväriset silmät :)

Eye Chips

Silmien vaihto alkaa peruukin irroittamisella. Pullippien Stock peruukit on kuulemma liimattu nukkejen päihin (minulla ei ole kokemusta siitä, koska Michiko ei tullut minulle Stock kunnossa), mutta nekin kyllä irtoavat pienen taistelun jälkeen.

Eye Chips

Pullip nuken pää takaapäin ilman peruukkia.

Eye Chips

Jotta silmät voidaan vaihtaa nuken pää on avattava. Pullip nuken pään saa auki ruuamalla auki nuken päässä olevat kolme ruuvia. Ruuvit löytyvät päässä olevista reistä.

Eye Chips

Sitten kun ruuvit on ruuvattu kokonaan auki (ei jotain sinne päin, muuten pää ei aukea), voi takaraivon nostaa varovasti pois paikoiltaan, jolloin päästään tähän näkymään.

Eye Chips

Sitten lähdetään purkamaan silmämekanismia, jotta päästään käsiksi eyechipseihin :) ensiksi otetaan pois silmäluomia säätelevät "nappulat", jotka todellisuudessa ovat tuollaiset pitkät muovin palat (eivät ole kiiinni mitenkään, joten voi vain nostaa pois paikoiltaan).

Eye Chips

Sen jälkeen irroitetaan silmäluomien mekanismiin kuuluvat vieterit ylhäältä. Tämä kannattaa tehdä ennen kuin ruuvaa silmämekanismin irti ettei vahingossa yritä nostaa mekanismia pois paikoiltaan kun vieterit ovat vielä paikoillaan. Silloin voi vahingossa venyttää vietereitä liikaa, jolloin silmäluomista voi tulla löysät ja ne eivät pysy enää ylhäällä kunnolla yms.

Eye Chips

Vietereiden jälkeen ruuvataan silmämekanismin paikallaan pitävät kolme ruuvia (jotka ovat kaikki ihan näkyvillä) auki. Näidenkin ruuvin kanssa pitää ruuvata ihan auki eikä vain sinne päin, jotta saa nostettua silmämekanismin pois paikoiltaan.

Eye Chips

Tähän tapaan :) kannattaa olla varovainen kaikkien noiden pienten ruuvien kanssa, etteivät joudu hukkaan!

Eye Chips

Ja tältä Pullipin silmämekanismi näyttää edestä päin ilman kasvoja.

Eye Chips

Kuinka eyechipsit saa sitten irti?

Eye Chips

Ne saa helpoiten irti tökkäämällä jollain pitkällä ja kapealla esineellä (esim. kutomapuikko yms.), tuolta takaa olevista reistä/reiästä. Pitää tökätä varovaisesti ja aika tylpällä esineellä ettei vahingoita silmää.

Eye Chips

Näin ja kun silmän saa noin, sen voi napata siitä irti :)

Eye Chips

Käytetyt ylhäällä ja käyttämättömät silmät alhaalla.

Eye Chips

Coolcatin eyechipseissä on se, että pupillin joutuu itse maalamaan mustalla maalilla (ei toki ole pakko ja voi se olla jokin muukin väri jos välttämättä haluaa, kukin tyylillään, mutta se on suositeltavaa). Toisaalta se ei ole iso homma ja antaa nuken omistajalle pienen kustomointi varan silmien suhteen (voi tehdä toisen värisen pupillin yms. jotain yksityiskohtaa siihen).

Eye Chips

Asetin Michikolle hetkeksi nuo siniset silmät, toisen maalamattomana ja toisen maalattuna, jotta näette mikä ero niissä on :) Mutta siis kun silmät on päätetty ne voi vain painaa paikoilleen ja niiden pitäisi pysyä siinä (ainakin minun Michikollani pysyy ilman ongelmia), toki voi laittaa pikkuisen läpikuultavaa liimaa, jos eyechipsit eivät meinaa pysyä paikoillaan. Kannattaa painaa silmät kunnolla paikoilleen ja sitten kääntää mekanismi toisin päin ja katsoa pysyvätkö ne.

Eye Chips

Silmät painettuina paikoilleen :)

Eye Chips

Sitten on edessä silmämekanismin kokoaminen, mutta tähän väliin pikkuisen juttua Pullipien silmäluomista. Silmäluomia ei ole kiinnitetty mitenkään erityisesti Pullipin päähän vaan ne saa ihan vain nostamalla pois.

Eye Chips

Silmäluomien kustomoinnista sen verran, että ne voi maalata uuden värisiksi ja niihin voi vaihtaa uudet ripset. Tekoripset käyvät oikein hyvin Pullip nukeille. Michikon sini-mustat ripset löysin Cybershopista. Ripsiä vaihtaessa tarvitsee vain irroittaa edelliset ja liimata uudet tilalle, ei sen kummenpaa. Mutta pitää muistaa että silmäluomi ei näy kokonaan Pullipin silmäreistä, joten kohta johon ripset tulevat pitää katsoa tarkkaan!

Eye Chips

Silmäluomet takaisin paikoilleen (esim. ripsien vaihdon jälkeen kun laittaa silmäluomia takaisin paikoilleen, kannattaa asetella ripset niin että ne tulevat varmasti ulos nuken silmäreistä, eivät jää vahingossa sisäpuolelle päätä) ja lasketaan varovaisesti nuken silmämekanismi paikoilleen.

Eye Chips

Sitten ennen ruuvaamista, kannattaa laittaa silmäluomien vieterit takaisin paikoilleen (jos ne eivät vaikka mene ensi yrittämällä takaisin vaan tippuvat silmämekanismin alle, niin ei tarvitse ruuvata uudestaan auki vaan mekanismi voi vain nostaa pois tieltä)

Eye Chips

Sitten kun vieterit ovat paikoillaan silmämekanismin voi ruuvata kiinni takaisin paikoilleen.

Eye Chips

Ruuaamisen jälkeen laitetaan vielä silmäluomien mekanismiin kuuluvat tapit takaisin paikoilleen.

Eye Chips

Ja tältä mekanismin pitäisi näyttää koottuna :)

Eye Chips

Sitten vain ruuvataan takaraivo takaisin paikoilleen.

Eye Chips

Jonka jälkeen voi ihastella nukkensa uusia silmiä. Tätä kuvaa katsoessa meille kaikille taisi tulla selväksi miksi silmien pupillien maalaamista suositellaan. Tämän jälkeen vain peruukki päähän

Eye Chips

ja silmien vaihto on valmis :)
(huom! Michikon silmät eivät siis jääneet noin vaan vaihdoin hänelle tuon jälkeen sinisen ja vihreän silmän takaisin)

-Alien-Chan

muistakaahan kommentoida! ja koitan vastailla kommentteihin parhaani mukaan :) !!!

44 kommenttia:

 1. Hyvät ohjeet ;)
  Kerrot selkeästi ohjeita nukkeihin liittyen, ja se on hyvä asia :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pyrin tekemään ohjeista aina mahdollisimman selkeitä, jotta niistä olisi iloa muille nukkeilijoille :)

   Poista
 2. Kiitos, tästä on tulevaisuudessa varmasti paljon apua! :)
  En ymmärrä miksei siellä tehtaalla jo voida tehdä tuosta chipsin keskuksesta mustaa? Tuollainen läpinäkyvyyshän on aivan naurettavaa jos siitä kerta näkee pään sisään! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sen takia että saa itse maalata ne miten haluaa, katsos, jos haluaa silmien olevan sellaset jännät, ettei pupilli olekaan tavallisen mustan värinen vaan jonkun muun värinen :3

   Poista
  2. Kiitos :D

   Nuo coolcatin Eye chipsit on suunniteltu nimenomaan kustomointi käyttöön ja minusta on hyvä että niitä ei ole valmiiksi maalattu, koska se antaa enemmän kustomointi varaa (kuten jo tekstissä mainitsinkin). Ja totta kai tehtaalla on helpompi tuottaa ei valmiiksi maalattuja ;)

   Poista
  3. niinpä! sen voi laittaa vaikka valkoseks tai pinkinks,tai mikskä vaan haluaa

   Poista
 3. Ui, ihania ohjeita tulee varmasti joskus tarpeen C:

  VastaaPoista
 4. vihdoin selkeästi ohjeita = u o kiitos (availlut vain dalien päitä, joissa on simppelimpi silmämekamismi)
  (Miun käsityksen mukaan tuo) chipsien keskusta jätetään sen takia läpikuultavaksi, että se sopii muillekkin nukeille kuin pullipeille, joilla vain on 12mm silmät. Ja ne voi maalata aina eritavalla, laittaa vaikka valkoisen siihen jos ei halua mustuaista. tai että nukkeilia saa juuri vapautta käyttää mielikuvitustaan
  + on helpompi tehä vaan tollasii lätkii, ku säätää maalien kanssa c:
  Mut isken pienen neuvon ruuvien suhteen: esim. pakaste rasia on niille hyvä, etteivät vieri jääkaappien ja sohvien alle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti näistä on iloa :D Juu minäkin olen ajattelut tuots chipsi asiaa tuolta kantilta (joten se todennäköisesti pitää paikkansa). Jep jep kannattaa laittaa ne pikkuruiset ruuvit juuri esim. johonkin rasiaan etteivät huku :3 Itse en ole hukannut ruuveja vielä kertaakaan, sen sijaan Michikon Stock kehon käsi on ollut useampaan otteeseen karkuteillä...

   Poista
 5. Sulla on paksut sormet :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo ole paksut!

   Poista
  2. ..? no otan tuon kohteliasuutena, vaikka todellisuudessa minulla on pitkät ja ohuet sormet :)

   Poista
  3. Kuva vääristää, koska silmämekanismi on niin pieni

   §½§

   Poista
 6. Sinäkin olet käynyt/tilannut Cybershopissa/sta. Kävin siellä samalla matkalla, kun ostin nukeilleni hiuslisäkkeet ja ostin sieltä jotain vaatteita. Siellä on aika paljon vaatteita joissa on niittejä ja sellaista, mutta jos oikein tarkkaa etsii, sieltä voi löytää jotain sellaista mikä sopii esim. lolitalle. On siellä jotain söpöäkin. ^,^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sekä käynyt että tilannut Cybershopissa/sta. Nukeille en yleensä hirveästi sieltä osta, enemmin itselleni :D nuket mielessä sieltä on tähän mennessä mukaan lähtenyt meikkisivellinsetti ja ripset. Minä löydän Cyberistä tyyliini istuvia värikkäitä vaatteita, asusteita yms. :))

   Poista
 7. Miltähän Michiko näyttäis ilman noita silmiä:3

  VastaaPoista
 8. Hm en ikinä tule vaihtamaan nukkeni silmiä koska (romantic alice malliltaan) mä rakastan sen simmuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ymmärrettävää, Romantic Alicella on kieltämättä hienot silmät ;)

   Poista
 9. mistä kohasta se pitää maalata mustaks,siitäkö kohasta joka painetaan mekamismiin?voiko myös kuivapastelleilla maalata sen kohan?kun vettä ja kuivapastellijauhoa sekotetaan syntyy vesivärimäinen maali.mä ajattelin käyttää sitä,mitä mieltä ite oot ?kannattaako?

  VastaaPoista
 10. ööööööööööö

  VastaaPoista
 11. En tiedä pysyykö... en usko. Noh... saahan sitä kokella.

  VastaaPoista
 12. Millä ne silt pitäs maalata? Läykö vesivärit? :) ja ihanan selkeät ohjeet ^_^

  VastaaPoista
 13. Onpa hyvät ohjeet!:) Taidan käyttää niitä huomenna apuna...;)Hihihii...

  Kuunuket.blogspot.com

  VastaaPoista
 14. Jos maalaan ton silmän mustalla tussilla, onko väliä mikä tussi?

  VastaaPoista
 15. Eikö Cutecatissa myydä niitä maaleja mitä siinä voi käyttää? :)
  Mutta oottelen viel vastausta asiaan, koska en oo varma.. :/

  VastaaPoista
 16. Anteeksi, siis Cool Cat.
  http://us.sk-coolcat.com/front/bin/ptdetail.phtml?Part=cc-la-12&Category=176323

  VastaaPoista
 17. Hei, Alien-Chan! Minulla on pikkuriikkinen ongelma. Olen saamassa synttärilahjaksi MIO-Taeyangia, jonka toisen simmun haluaisin kustomoida sameaksi/sokean näköiseksi. Olisin iloinen, jos vastaisit ja voisit auttaa:)

  Pullippaivakirjat.blogsop.com

  VastaaPoista
 18. Tosi kivat ohjeet. Niin paljon asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon ja SÄ mainitsit ne!(: Nyt voin rohkeimmin mielen alkaa harkita uusia silmiä nukelleni♥ Kiitos.

  VastaaPoista
 19. Tosi kivat ohjeet. Niin paljon asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon ja SÄ mainitsit ne!(: Nyt voin rohkeimmin mielen alkaa harkita uusia silmiä nukelleni♥ Kiitos.

  VastaaPoista
 20. Selkeät ja hyvät ohjeet. Jos saan pullipin niin ainakin osaan vaihtaa HYVIN se silmät sun ohjeen avulla. :)

  VastaaPoista
 21. Kiitos näistä ohjeista! Niistä on apua. Mutta mietin tässä että millä värillä silmien keskusta ja luomien väri pitää laittaa, kun luin pullip suomesta että ei saa käyttää mitään öjljypohjaista kun se voi syövyttää nuken. Millä minä nemaalaan?

  VastaaPoista
 22. Mä en millään meinaa saada oman nukkeni stock-chippejä irti, ne ovaty ilmeisesti tiukemman kun silloin kun ne laittaa itse, vai?

  VastaaPoista
 23. Kivat ohjeet! Ite oisin vaihtamassa mun nukettimelle. Mutta jos värittää tussilla pitääkö se sieltä chipin puolelta joka on pään sisässä värittää vai siltä puolelta kun näkyy kun sillä on vaikka silmä auki siis vähä niinkuin oikeeltapuolelta. En tiiä ymmärsitkö mut kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
 24. Minun pullipini eye chipsit eivät lähde millään vaikka kuinka taistelee :(
  Mitä pitäis tehä?

  VastaaPoista
 25. homaan pullipin oon lukenu kaikki sun ohjeet ja nää on ihan parhaita jos en olisi lukenut sitä sun obitsun vaihto postausta olisin ollu ihan hukassa :3

  VastaaPoista
 26. Oikeeesti! Ääk.. näin sun blogin vasta nyt ja ku löysin tän postauksen nii olin ihan taivaas koska mulle tois silmien vaihto on kohta edes joten KIITOS❤💕 Tämän takia ansaitset sen että liityn lukiaksesi ;33

  VastaaPoista
 27. hyvät ohjeet ja kuvista oli apua sillä olivat tosi hyvä laatuisia :)

  VastaaPoista
 28. Aika myöhässä tulee tää kommentti ':)

  Mutta kiitos tästä, tää on helposti ymmärrettävä ja käytän tätä aina chippien vaihdossa =D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :D

Kommentit ovat tämän blogin voimavara, niillä tämä pysyy pystyssä ;) !!!

Ilmaiskaa mielipiteenne, risut ja ruusut vastaanotetaan :))

You can also comment in English