lauantai 15. helmikuuta 2014

Viiden neidin kustomointi (MH Draculaura, Twyla, Lagoona, Spectra & Operetta)


5 customs

Aloitin tämän kuun alkupuolella kustomointiprojektin, joka sitten vähän venähti koulukiireiden ja sairaana olemisen vuoksi :( Ja koska en halunnut postata tämän projektin nukeista yksitellen, niin eipä täällä blogin puolella hirveän aktiivista ole ollut, pahoitteluni! Mutta nyt olen saanut tämän projektin valmiiksi ja pääsen esittelemään aikaan saannokseni teille hyvät lukijat :) !

Kuva työpisteestäni. Tietokone tarjoaa taustamusiikin ja mahdolliset malli/inspiraatio kuvaset internetin ihmemaasta :) Kone on totta kai turvallisen välimatkan päässä, etten sotke sitä ;)

5 customs

Koitan minimoida kustomoinnilla aiheuttamani sotkun suojaamalla kohdan, jossa teen nukeille kasvoja yms. tavallisella- ja vessapaperilla. Alla oleva paperi on kätevä esim. kuivapastelliliitujen sekoittamiseen ja akvarellikynien testailuun :)

5 customs

Reroottaus piste. Kuten jo aiemmissa reroottauspostauksissa olen maininnut, reroottaan laatikon kansien päällä, jotta hiuskuidut eivät leviäisi joka paikkaan.

5 customs 

Sitten projektin neiteihin:
ApplePien Draculaura, Twyla ja Lagoona
Haudankaivajan siskon Nnneten Spectra
Ystäväni Haudankaivajan Operetta

Tarkoitushan oli kustomoida kaikki neidit kerralla yhdessä viikonlopussa, mutta aika ei riittänytkään. Neitijen kustomointi venähti, sitten useammalle päivälle...Käyn tässä postauksessa jokaisen kustomoinnin yksitellen läpi, vaikka työstinkin kustomeja aikalailla samanaikaisesti (toisen lakka kuivui, jatkoin toisen reroottaamista ja niin edelleen).

------------------------------------------------

Ystäväni Haudankaivajan Operetta

5 customs

Haudankaivaja päätti kiikuttaa Operettansa minulle kustomiin. Yllätyin kustomointipyynnöstä, koska tätä ennen Haudankaivaja oli tehnyt vain pikkuruisia muutoksia neidilleen. Jolloin en osannut odottaa, että Haudankaivaja haluaisi neidilleen jotain isompia muutoksia.

5 customs

No lähdin sitten tekemään tälle neidille uusia silmiä Haidankaivajan piirtämän luonnoksen pohjalta.

5 customs

Tässä malliesimerkki alla olevan suojapaperin käytöstä :) Kuivapastelliliitujen sekoittamisesta sen verran, että tosiaan raastan liiduista tuollaista pölyä ja sekoittelen niistä haluamani sävyn meikkisiveltimellä (jonka vartavasten hankin tähän käyttötarkoitukseeen) ja levitän nuken kasvoihin. Meikkisivellin soveltuu parhaiten kuivapastelliliitujen levittämiseen, pöly tarttuu hyvin siihen ja leviää siitä nätisti nuken kasvoihin. Jos meikkisiveltimen käyttöön ei ole mahdollisuutta topsipuikot hoitavat saman homman lähes yhtä hyvin.

5 customs

Neiti valmiina :)
Olen erityisen tyytyväinen siihen miten neidin luomimeikki onnistui. Tein siihen ensin kuivapastelliliitupohjan, jonka päälle maalasin pienellä siveltimellä vedelle ohennettua kullan väristä akryylimaalia. Siitä ei tullut liian säihkyvä vaan juuri sopiva.
Ja jos joku ihmettelee miksi olen käärinyt neidin pään vessapaperiin, niin se johtuu siitä etten sotkisi päätä esim. kuivapastelliliiduilla. Pidän sormeni vessapaperilla suojatulla alueelle, ettei tule turhaa sotkua ;) Kuivapastelliliidut ynnä muut kustomointimateriaalit/aineet tarttuvat helpoti sormiin ja niistä eteenpäin!

Tämä neiti tulee myöhemmin saamaan hiukset (en tiedä pääsenkö toteuttamaan senkin projektin), jahka Haudankaivaja saa päätettyä millaisen tukan neidilleen haluaa.
Tästä neidistä tullaan todennäköisti näkemään tulevaisuudessa lisää kuvia
Dolliewood Dolitas -blogin puolella, koska Haudankaivaja kuuluu kyseisen blogin kirjoittajiin ;)

-----------------------------------------

ApplePien Draculaura

5 customs

ApplePien Draculaura tuli postissa kustomoitavaksi minulle :)

5 customs

ApplePie halusin minun tekevän neidilleen uuden suun ja silmät, siten että mahdollisuuksien mukaan säästäisin kulmat ja poskessa olevan sydämmen.

5 customs

Poistin neidin kasvot asetoonittomalla kynsilakanpoistoaineella ja topsipuikkoja apuna käyttäen. Oli todella lähellä että olisin vahingossa pyyhkäissyt sydämmen poskesta pois.

5 customs

Neiti valmiina :) (tosin maalattavat glossy & mattalakka puuttuvat tästä kuvasta)

Toteutin silmät taas kerran käyttämällä akvarellikyniä, kuivapastelliliituja ja akvarellivärejä. Käytin myös spraylakkaa ja maalattavia glossy ja mattalakkoja, viimeistelemään neidin uudet kasvot (Haudankaivajan Operetta myös ihan samalla tekniikalla). Huulet tein hiukan poikkeuksellisesti tällä kertaa, sillä piirsin ne akvarellikynillä kuivapastelliliitujen käyttämisen sijaan. Meinasin ensin tehdä kuivapastelliliiduilla, mutta sitten tajusin että olisi lähes mahdotonta saada tehtyä sydämmenmuotoiset huulet niillä. Akvarellikynillä huulien erikoisempi muoto onnistui paljon paremmin :)

Valitettavasti en saanut otettua neidistä kunnollista kuvaa maalattavien lakkojen laitoin jälkeen. Kaikki ottamani kuvat joko tärähtivät tai kellastuivat :(

-----------------------------------------------------------

ApplePien Twyla

5 customs

ApplePien Twyla tuli samassa lähetyksessä Draculauran kanssa. Twylalle minun ei tarvinnut tehdä muuta kuin nyhtää liimat pois päänsisältä ja rerootata uudet hiukset tilalle :)

5 customs

ApplePie oli valinnut Twylalleen DollyHairista tälläiset violetit kuidut (Nylon - Sour Grapes).

5 customs

Reroottaus työnalla :)
Yllätyin kuinka vähän hiusreikiä Twylan päässä oli ja lisää ihmetystä minulle aiheutti se että reroot toolin neula ei mennannut mahtua hiusreistä sisään. Twylan pienet hiusreiät onnistuivatkin katkomaan reroot toolistani muutamat neulat. Onneksi reroot tooliin pystyy tekemään neuloja helposti itse, katkaisemalla neulan silmästä palasen (Youtube: MyFroggyStuff: Doll Collection Review: Equrestria Girls I Plus Custom Monster High Rainbow Dash, kohdasta 3:44 alkaa MH kustomointi). Olisin toki voinut tehdä Twylalle lisää hiusreikiä, mutta päänmuovi vaikutti liian heikolta ja herkästi repeävältä (etenkin jakauksen kohdalta).

5 customs 5 customs

Reroottauksen jälkeen koitin saada Twylan tukkaa hiukkasen muotoilua. Jottei se törröttäisi kummallisesti joka suuntaan :)

5 customs5 customs

muutama kuvanen neidistä valmiina :)
Tämän neidin reroottaus oli ensimmäinen reroottausprojektini, jossa reroot toolini neulat katkesivat kunnolla.

----------------------------------------

ApplePien Lagoona

5 customs

ApplePien Lagoona tuli samassa lähetyksessä kuin Draculaura ja Twylakin. ApplePie antoi minulle tehtäväksi rerootata Lagoonalle uuden tukan ja tehdä vaaleanpunaiset silmämeikit.

5 customs

Lagoonan kustomoiti (kuin myös Twylankin) alkoi tuli kuumaan veteen upottamisella, jotta saisin neidin pään irti.

5 customs

Yllätyin minkälainen kaulatappi Lagoonalta löytyi. Tämä on jotenkin pienempi kuin muilla nukeilla ja se on musta (yleensä tappi on turkoosi). Muovi tuntui myös erilaiselta kuin muissa kaulatapeissa mitä olen nähnyt. Tämä voi toki liittyä Kiinassa ja Indonesiassa valmistettujen nukkejen eroihin, koska olen suurimmaksi osaksi irroitellut Indonesiassa valmistettujen nukkejen päitä ja tämä Lagoona on tehty Kiinassa.

5 customs

Poikkeavan kaulatapin lisäksi tämä neiti tarjosi minulle erilaisen liiman pois repimis elämyksen. Liiman pois repimisen ilman liimaa. Tämän neidin pään sisältä ei löytynyt yhtä ainutta liimaklimppiä. Joten voimme ainakin tämän neidin perusteella todeta Kiinassa valmistettujen monstereiden olevan liimavapaita (lisää nukkejen liimaongelmista nukkeinfossa Monster High -nukkejen osiossa!).

5 customs

Liimatonta nöyhtää ole vaikeampi nyhtää nuken pään sisuksista, kuin liimaista. Se oli kuin heinää olisi repinyt irti sieltä. Aikaakin meni enemmän tämän ulos saamiseen, kuin liimakökköjen kanssa olevan.

5 customs

ApplePie oli Lagoonalleen valinnut Dollyhairista tuollaisen pirteän pinkin (Nylon -Sugar Berry). Kuvassa myös reroot toolini ja ostamani neulat, kun Twylan reroottaus katkoi muutaman neulan minulta.

5 customs

Neidin reroottaus valmiina :)
Eron Twylaan huomasi heti, Lagoonaa rootatessa yhtäkään neulaa ei katkennut ja neiti sai paljon tuuheamman tukan, kiitos useamman hiusreiän.

5 customs 5 customs

Neiti täysin valmiina hiuksineen päivineen.

5 customs 5 customs

Tein Lagoonalle uudet vaaleanpunaiset silmämeikit akryyleilla suoraan vanhojen päälle, jolloin onnistuin säästämään neidin ripset :) Suojasin uudet silmämeikit pelkästään maalattavalla mattalakalla.

ApplePien kolmikon elämää pääsee seurailemaan ApplePien Welcome to Dollytopia -blogin puolella :)

------------------------------------

Nnneten Spectra

5 customs

Tämä neiti on tuottanut minulle päänvaivaa jo pidemmän aikaan...

Ensimmäisellä kerralla kun neiti oli minulla kustomoitavana, poistin asetoonittomalla kynsilakan poistoaineella neidin kasvot huulia lukuunottamatta. Sitten totesin vain, että jotain, mitä on joskus neidin kustomoinnissa käytetty on imeytynyt todella hyvin nuken muoviin. No lähetin neidin takaisin kotiin, josta se palasi nopeasti imeytyneet kohdat piiloon maalattuna.

No, aloitin neidin kustomoinnin lankatukan reroottauksella. Tällä kertaa tehnyt lankatukkaa virkkuukoukulla, koska tuo lanka oli tarpeeksi ohutta, jolloin sen meni mukavasti reroot toolilla.

5 customs

Ohuen langan reroottaaminen oli nopeampaa kuin hiuskuitujen roottaaminen.

Reroottauksen jälkeen huomasin valkoisen akryylimaalin hilseilevän pois, jolloin muoviin imeytynyt väri jälleen esille :( No maalasin värjäytyneet kohdat uudelleen valkoisella akryylillä.

5 customs

Tein neidille uudet silmät ja kulmat akvarellikynillä ja kuivapastelliliiduilla. Akryylimaalipohja tarjosi jonkin verran haastetta, etenkin kun se lähti uudelleen hilseilemään pois toisen silmän kohdalta. Odotin kyllä että akvarellikynät eivät olisi ollenkaan tarttuneet akryylimaalipohjaan, mutta odotuksieni vastaiset kynät tarttuivat jopa yllättävän hyvin. Viimeistelin aikaansaannokseni spray- ja maalattavilla lakoilla.

Joku takuulla miettii nyt, että kuinka hyvin valkoinen akryyli näkyy meikkien alta? Raja-alueilla se näkyy läheltä katsottuna aika hyvin, koska eihän se mennyt yks yhteen Spectran valkoisen ihon kanssa. Mutta tämä on toistaiseksi ollut paras ratkaisu muoviin imeytyneeseen väriin, vaikka päälle maalamisesta jää lähes aina sauma.

---------------------------------------------------

5 customs 5 customs 5 customs 5 customs 5 customs

Tälläisiä kustomeja tällä kertaa :)
Mitä mieltä olette? Kuka on suosikkinne tästä viisikosta?
Pakko myöntää, että näissä oli arvioimaani enemmän työtä ja että aikatauluni petti minut totaalisesti...mutta pääasia, että sain neidit valmiiksi ja neitien omistajat ovat (toivottavasti) tyytyväisiä (?).

-Alien-Chan

Muistakaahan kommentoida!

ApplePie, vastaathan pian lähettämääni sähköpostiin koskien neitiesi takaisin postitusta.
Haudankaivaja, Nnneten nukke on noudettavissa täältä ;)

38 kommenttia:

  1. Hienoja töitä jälleen kerran!

    VastaaPoista
  2. Milloin vaihtaisit banneria? Ja ulkoasua? :)
    Toi Lagoona on kyllä siisti! ;3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      En koe bannerin tai ulkoasun vaihtamista tarpeelliseksi tällä hetkellä ;)

      Poista
  3. Vaau kaikki on tosi hienoja mutta eniten tykkään Operetan ja Spectran uusista lookeista. :)

    VastaaPoista
  4. Tosi hienoja! Draculaura on aivan upea *Q* <3

    VastaaPoista
  5. Upeita! ;) Lempparini ovat Lagoona ja Draculaura owo

    VastaaPoista
  6. Ihania :3♥

    Kustomoi omia nukkejaskin sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Juu, jos omille nukeilleni jostain aikaa saisin ;)

      Poista
    2. Upeita
      Mikä toi juttu oli millä laitoit noin hiukset?

      Poista
  7. Upeita!!
    Operetta ja Draculaura lempparit! Olen samaa mieltä Miku-Starin kanssa siitä että bannerin voisi jo vaihtaaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      En vieläkään näe bannerin vaihtoa tarpeelliseksi.

      Poista
  8. Aivan mahtavia ! Minunkin lemppareitani taitavat olla Operetta (erityisesti hän) ja Draculaura. Myös tuolle Lagoonalle tuli aivan uskomattoman ihanat hiukset :)

    VastaaPoista
  9. Tuo draculaura <3, haluaisin nähdä omiakin kustomejasi
    ~bunnygirl~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Postaan omien nukkejeni kustomoinneista aina kun niitä ehdin kustomoimaan, nyt ei ole aika riittänyt :(

      Poista
  10. Vau! Tosi hienoja tykkään eniten Draculaurasta

    VastaaPoista
  11. Lempparini on tuo Draculaura. Käytän itsekkin juuri noita samoja neuloja reetroottaukseen. Minulla vain ei ole tuota oikeaa työkalua vaan kynä.

    Alien-Chanille:
    Muuten kohta julkaisen uuden kustomini ja haluaisin, että kertoisit mielipiteesi siitä.
    Sen vaatteet alkavat olla valmiit, mutta nyt on ongelmia kenkien kanssa. Teen sen kengät itse ja olen aloittanut pohjan tekemisen pahvista, kun vihdoinkin löysin oikeanlaista pahvia.
    Yulialle: Miten teit ne kengät ja miten yhdistit pohjan ja nahkaosan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä, kerron mielipiteeni heti kun julkaiset kuvia kustomistasi :))
      Vastaan nyt Yulian puolesta sen verran mitä tiedän. Kenkien pohja on pahvia, korko on tehty fimosta ja loppu on jotain tekonahkakangasta. Uskoisin että Yulia on vain liimannut kengät kasaan.

      Poista
    2. Kiitos!
      Yritän saada sen nuken nettiin viikonloppuna, kun olen jo päättänyt, että se saa olla jonkin aikaa ilman kenkiä.

      Poista
  12. Vautsi! Suosikkejani näistä ovat Draculaura, Operetta ja Lagoona. Myös Spectran ja Twylan kohdalla on tehty upeaa työtä!

    Olen todella otettu siitä, että olet lukijani, Alien-Chan. En ole niinkään suosittu, mutt sinä ja Yulia olette, ja silti luet blogiani! Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juup, olen samaa mieltä Monsterloverin kanssa. Nuo kolme ovat ehkä näteimmät :-D

      Poista
  13. Kuinka kauan nuken täytyy olla siinä kuumassa vedessä? Ja hienoa työtä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kauan, että nuken pää tuntuu tavallista pehmeämmältä, olisikohan se joku 5-10 minuuttia? Kiitos :)

      Poista
  14. Hienoja kustomeita! Suosikkini on kyllä nuo Operettalle tehdyt uudet silmät (:

    Sitten vielä yksi kysymys: kun re-roottaat hiuksia nukelle, niin olenko ymmärtänyt oikein, ettet käytä liimaa tai mitään muutakaan extra-kiinnikettä pään sisällä? Huomasitko eroa hiusten pysyvyydessä kun roottasit ohuella langalla, vai pysyykö se yhtä hyvin kuin hiuskuitu? Itse olen tähän mennessä kiinnittänyt lankametodilla, mutta se on kyllä todella aikaa vievää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D

      Laitan erikeepperin omaista liimaan reroottauksen jälkeen nuken päänsisään, jotta uusi tukka pysyy varmasti. Kangasliima on kuulema parasta siihen, mutta tavallinen yleisliima käy hyvin. Lanka pysyy yhtä hyvin ellei jopa paremmin nuken päässä kuin hiuskuitu rerootattuna :)

      Poista
  15. Monesti ongelma noiden värien kans on juuri se, että jumahtavat muoviin kiinni - etenkin jos aikaisemmin on käytetty vanhojen meikkien poistoon jotain, joka hajottaa muovin pintaa (asetoni on just yks näistä) ja toinen mikä vaikuttaa on se, onko pohja suojattu lakalla ennen uuden meikin laittoa. Ja oon tainnu kuulla muiltakin että näihin jumahtaa kustomit ':D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, siksi kannattaakin tehdä nukelle kustomi jonka aikoo pitää forever ;D

      Poista
    2. Jep xD Tai sellainen, joka on helposti uudella peitettävissä tai vaan muokattavissa x)

      Poista
  16. Neideistähän tuli varsin viehättäviä! Hyvää työtä taas kerran ;D Ihunaa kun tuli taas oikein piiitkä postaus. Ja taisikin se kuva-arvoitus paljastua...;)

    VastaaPoista
  17. Kiitoksia kaikille kommenteista :DD !!!

    VastaaPoista
  18. Moikka Voitko tulla seuraajaksi www.nukkeparatiisig.fi

    VastaaPoista
  19. Ihania ♥ Kaikki on tosi tosi tosi tosi tosi tosi tosi ihania mutta tykkäsin ehkä eniten Operetasta ;3

    VastaaPoista
  20. Drakulaura ja lagoona ovat todella ihania'3
    ainakin ne ovat minun mieleeni"3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :D

Kommentit ovat tämän blogin voimavara, niillä tämä pysyy pystyssä ;) !!!

Ilmaiskaa mielipiteenne, risut ja ruusut vastaanotetaan :))

You can also comment in English